Alla artiklar

  • Virka julens gladaste gris!

    Visst blir man glad av den söta grytlappen i form av en rund gris! Du virkar den i dubbelt lager så att den skyddar mot värmen. Julens favorit i köket.

  • Gravad röding i gott sällskap

    Att grava rödingfilé tar kortare tid jämfört med lax. Något som kan vara praktiskt så här i jultid när mycket mat ska lagas och även “trängas” i kylskåpet.

  • Gravad röding med hjortronsås

    Du behöver rödingfiléer 4 msk vanligt salt 3 msk strösocker stötta enbär 2 tsk grovstötta vitpepparkorn rikligt med grovhackad dill Hjortronsås 2 dl crème fraîche…

  • Åke binder borstar med gamla metoder

    Hantverksyrken blir allt mer sällsynta, men i en lokal från 1800-talet i Enskede i Stockholm hålls ett av de mest tidlösa yrkena vid liv – nämligen borstbinderiet.

  • Testa en spännande sillvariant på julbordet!

    Rödbetor, kapris och pepparrot är en klassisk och god kombination. Men gulbetan känns lite ny, och färgar inte heller på samma sätt.

  • Välkommen Lucia – vem du än är!

    Måste ljusets gudinna vara ljushårig? Eller kan det vara en hårig karl? Debatten har varit stormig när nya Lucior dykt upp. Men faktum är att Lucia har sett ut på många olika sätt. Hon har till och med haft svans …

  • Krämig gulbetssill med pepparrot

    Du behöver frp hel matjessill med vars 200 g i varje Sås 2 dl fintärnade kokta gulbetor 1.5 dl crème fraîche 1.5 dl majonnäs 3…

  • Hannes spelade ihop 162 000 till välgörenhet!

    Hannes Aiff har spelat fiol sedan han var 5 år gammal och den idag 14-årige violinisten från Ulricehamn har genom åren tjänat sig en rejäl hacka som gatumusikant.

  • Juliga köttbullar för alla

    Grönkål, julsenap och kryddpeppar får ge smak åt årets köttbullar. Numera finns också väldigt bra vegofärs som är formbar. Även julens vegobullar är goda att smaksätta med samma ingredienser.

Scroll to Top