-
Bengt, 90, gör traktormodeller i miniformat: ”Jag tänker aldrig sluta leka!”
Bengt Carlbinders traktorverkstad liknar ingen annan. Här bygger han veteranfordon från lantbruket i miniformat – med rost och lera på de rätta ställena. Hans sinne för äkta detaljer väcker beundran hos omgivningen. Och som 90-åring har han inga som helst planer på att sluta.
-
Så blir din sommar 2025: Stort horoskop
Sommarens bästa tid ligger framför oss. En tid av värme och glädje. Men vad väntar dig mer – resor, kärlek eller en stor vinst? Hemmets Journals astrolog Heikki Vesa ger dig svar i sitt stora sommarhoroskop!
-
Följ med till Budapest: Njut av julstämning och klassisk musik
Följ med på en stämningsfull resa till Ungerns vackra huvudstad. Under fyra dagar hinner vi uppleva det bästa av Budapest i julskrud – med stadsrundtur, besök på den anrika saluhallen, båttur på Donau och en oförglömlig konsert med violinisten André Rieu!
-
Flaggspelet 25
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Lill Lindfors tackade nej till USA: ”De fattar inte vad jag håller på med”
Det började med fönsterhakar i flätorna, för att hon skulle se ut som Pippi. Fortsatte med tappad kjol på Eurovision-finalen och jobb med i stort sett alla stora svenska underhållare. Nu har Lill Lindfors fyllt 85 men har inga planer på att sluta uppträda.
-
Avokadokräm med chiliräkor
Smårätter serverade i glas är praktiska när man har många gäster på festen. Här lägger vi en frisk avokadokräm med lime och koriander i botten och toppar med chilimarinerade räkor.
-
Marinerad fläskfilé med tomat- och persikosalsa
Kötträtten på sommarens buffébord! Fläskfilén blir saftig och smakrik tack vare den goda marinaden. Servera med en fruktig tomat- och persikosalsa.
-
Salladsskålar med laxröra
Salladsskålarna med laxröra fungerar fint som en förrätt eller som en del på festens buffébord. Röran får god smak av dill och pepparrot.
-
Drömresa för dig som älskar hantverk: Följ med oss till Tallinn
Följ med oss på en fullmatad hantverksresa till Tallinn med besök på Estlands största slöjd- och hantverksmässa, ullspinneriet Aade Lõng OÜ och Karnaluks – ett eldorado för alla som älskar textil och hantverk.
-
Mandelmusslor med härlig apelsincurd!
Imponera på dina gäster med de här söta mandelsmusslorna fyllda med läcker apelsincurd!
-
Mini-Jansson i söta portionsformar!
Låt alla gäster vid julbordet få en egen mini-Jansson! De söta portionsformarna ger ett trevligt intryck och går snabbt att få färdigt i ugnen.
-
Tack och lov för vintern – nu får naturen vila!
På sommaren är naturen full av liv. Man kutar runt som om man hade eld i baken och försöker hinna uppleva så mycket som möjligt. På vintern är det mest bara snö och tystnad. Ingen fågelsång, inga blommor och inga humlor. Man kan ta det lugnt och unna sig sovmorgnar. Därför vill jag utropa: tack och lov för vintern!
-
Mini-Jansson
Ett nytt och roligt sätt att servera klassisk Jansson på. Läckra små formar med krämigt och gott innehåll – en till varje gäst!
-
Mandelmusslor med apelsincurd
Spröda mandelmusslor med syrlig apelsincurd. En riktigt tjusig godbit med fräsch och uppfriskande smak.
-
Här är julbordets läckerheter från A till Ö!
Vårt svenska julfirande har anrika traditioner, men vad vet du egentligen om julbordets alla frestelser? Som när mandeln hamnade i gröten, varför glödgat vin är så populärt och hur det blev tradition att inhandla senap på apoteket …
-
Pistagesnittar med apelsin
Du behöver Deg 3.5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 dl strösocker 150 g smör 1 st äggula Fyllning 50 g osaltade pistagenötter 50 g…
-
100 år mellan Lisa och barnbarnsbarnbarnet Freja!
Det skiljer lite drygt 100 år mellan Lisa Petersson och hennes barnbarnsbarnbarn Freja. För ett tag sedan träffades de för första gången och för Lisa blev det en dag hon aldrig glömmer. Och Freja fick en alldeles speciell present av sin mormors farmor…
-
Kardemummadrömmar
Kardemummadrömmerna blir väldigt spröda och smälter i munnen. En klassisk kaka med julig touch!