Alla artiklar

  • Krämig rabarberpaj

    En härlig paj som bjudes ljummen tillsammans med vispad grädde eller mjukrörd glass. Bak till höger syns krämig rabarberpaj, fram till vänster rabarber- och marängpaj.

  • Butterkaka II

    Ett härligt vetebröd med fyllning av både vaniljkräm och mandelmassa. Namnet "butterkaka" kommer från det engelska ordet "butter", som betyder smör!

  • Skräddkakor

    Bröd bakade med rågsikt får mustig och lite "grövre" smak. Längst till vänster på bilden ligger skräddkakor och längst till höger ligger vitt formbröd. I tråget ligger ostfrallor längst fram och frukostbullar bakom.

  • Kanelbrownies

    Amerikanska chokladkakor som har smaksatts med kanel.

  • Vallmokaka med apelsin

    Rostade vallmofrön ger spännande smak åt den skivade kakan i bakgrunden.(Citronkakorna i förgrunden bakar du snabbt och lätt i långpannan. Den stora runda kryddkakan i mitten blir härligt saftig av zucchini. Recepten på de andra två kakorna hittar du under Citronkaka i långpannan och Kryddig zucchinikaka.)

  • Skolkökets rågkakor

    På den tiden, när "hemkunskap" hette "skolkök" var de här rågkakorna skolkökselevernas första bekantskap med jäsdegar, så lättbakade är bröden. Och goda!

  • Spansk limpa

    Du behöver 50 g jäst 8 dl kallt vatten 1 msk salt olivolja ca 1/2 dl vetemjöl ca 20 dl Ugn: 250° Det här behövs…

  • Sesamkakor

    Lättbakade kakor som ha ren fräsch smak av citron. Sesamfrön gör dem härligt "knapriga".

  • Lysekilslimpor

    Tjäna på att baka ditt eget matbröd! Av en påse mjöl bakar du fyra luftiga, porösa och fantastiskt goda limpor i långpannan. Härliga, hållbara bröd som blir en perfekt grund för matiga mackor.

Scroll to Top