-
Eldsjälarna i Lomma ordnar julfirande för äldre och ensamma: ”Det finns ett stort utanförskap”
För sjunde året arrangerar Gemensam Jul i Lomma i år julaftonsfirande för 120 gäster – både äldre och Ukrainaflyktingar. Hemmets Journal var med i fjol när sill, skinka, prinskorv och all den andra julmaten dukades fram.
-
Carina har gjort julbockar i 40 år: ”Det är så rofyllt att sitta och binda halm”
Många har sett hennes halmbockar på marknader och till jul pryder de platsen framför granen i tusentals hem. Halmslöjdaren Carina Kjellsdotter har bundit bockar i över 40 år och hemma hos henne är det julstämning nästan året runt.
-
Snickaren Petter odlar saffran på Bjärehalvön: Pilligt, tidskrävande och avkopplande
På Bjärehalvön i nordvästra Skåne växer julens smakrika guld. Snickaren och månskensbonden Petter Karlsson odlar saffrankrokus på sin gård utanför Båstad – en hobby som blivit ett lönande extraknäck.
-
Jayden, 13, fick träffa idolerna i Modo: ”Jag har fått allt jag har önskat mig”
Nyblivne tonåringen Jayden hade en stor dröm han ville förverkliga. Han ville hänga med spelarna i Modo Hockey i båset inför en match. Tack vare Hemmets Journal har han förverkligat den drömmen och fått alla spelarnas autografer på en matchtröja.
-
Flaggspelet 51
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Lyxig varm choklad med marshmallow-isbjörnar
Servera den lyxiga varma chokladen med en rejäl klick nyvispad grädde och en söt marshmallow-isbjörn på toppen.
-
Krämig rabarberpaj
En härlig paj som bjudes ljummen tillsammans med vispad grädde eller mjukrörd glass. Bak till höger syns krämig rabarberpaj, fram till vänster rabarber- och marängpaj.
-
Butterkaka II
Ett härligt vetebröd med fyllning av både vaniljkräm och mandelmassa. Namnet "butterkaka" kommer från det engelska ordet "butter", som betyder smör!
-
Skräddkakor
Bröd bakade med rågsikt får mustig och lite "grövre" smak. Längst till vänster på bilden ligger skräddkakor och längst till höger ligger vitt formbröd. I tråget ligger ostfrallor längst fram och frukostbullar bakom.
-
Kanelbrownies
Amerikanska chokladkakor som har smaksatts med kanel.
-
Vallmokaka med apelsin
Rostade vallmofrön ger spännande smak åt den skivade kakan i bakgrunden.(Citronkakorna i förgrunden bakar du snabbt och lätt i långpannan. Den stora runda kryddkakan i mitten blir härligt saftig av zucchini. Recepten på de andra två kakorna hittar du under Citronkaka i långpannan och Kryddig zucchinikaka.)
-
Skolkökets rågkakor
På den tiden, när "hemkunskap" hette "skolkök" var de här rågkakorna skolkökselevernas första bekantskap med jäsdegar, så lättbakade är bröden. Och goda!
-
Spansk limpa
Du behöver 50 g jäst 8 dl kallt vatten 1 msk salt olivolja ca 1/2 dl vetemjöl ca 20 dl Ugn: 250° Det här behövs…
-
Sesamkakor
Lättbakade kakor som ha ren fräsch smak av citron. Sesamfrön gör dem härligt "knapriga".
-
Lysekilslimpor
Tjäna på att baka ditt eget matbröd! Av en påse mjöl bakar du fyra luftiga, porösa och fantastiskt goda limpor i långpannan. Härliga, hållbara bröd som blir en perfekt grund för matiga mackor.

















