-
Carina har gjort julbockar i 40 år: ”Det är så rofyllt att sitta och binda halm”
Många har sett hennes halmbockar på marknader och till jul pryder de platsen framför granen i tusentals hem. Halmslöjdaren Carina Kjellsdotter har bundit bockar i över 40 år och hemma hos henne är det julstämning nästan året runt.
-
Snickaren Petter odlar saffran på Bjärehalvön: Pilligt, tidskrävande och avkopplande
På Bjärehalvön i nordvästra Skåne växer julens smakrika guld. Snickaren och månskensbonden Petter Karlsson odlar saffrankrokus på sin gård utanför Båstad – en hobby som blivit ett lönande extraknäck.
-
Jayden, 13, fick träffa idolerna i Modo: ”Jag har fått allt jag har önskat mig”
Nyblivne tonåringen Jayden hade en stor dröm han ville förverkliga. Han ville hänga med spelarna i Modo Hockey i båset inför en match. Tack vare Hemmets Journal har han förverkligat den drömmen och fått alla spelarnas autografer på en matchtröja.
-
Flaggspelet 51
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Lyxig varm choklad med marshmallow-isbjörnar
Servera den lyxiga varma chokladen med en rejäl klick nyvispad grädde och en söt marshmallow-isbjörn på toppen.
-
Rudolfs godaste julbrownies
Kanel och nejlika ger en härlig julsmak till kakan. Dekorerar dina brownies med godis och kringlor för att skapa en söt liten Rudolf!
-
Strömming med spännande smak
Här får vår svenska strömming spännande smak av exotiska kryddor och ingredienser. Vill du servera strömmingslådan varm kan du bjuda potatis, ris eller potatismos till. Du kan också bjuda den kall på ett buffébord.
-
Mustiga grytan
En gryta med både nötkött och kryddstark korv. Den faller ungdomarna i smaken.
-
Pastagratäng med skinka
En mustig gratäng.
-
Asiatisk gryta
En spännande gryta som vi bjuder kokt ris eller nudlar till.
-
Svampgratinerade spättafiléer
En klassisk fiskgratäng som smakar fest.
-
Norska potatislefsor
Det här är ett lättbakat mjukt tunnbröd, som man t ex rullar ihop med någon god fyllning, t ex ost. På bilden ser du mättande bröd som smakar härligt t ex till soppan – längst fram Mustigt filmjölksbröd, i mitten Norska potatislefsor och längst bak Örtbullar (sök gärna övriga recept).
-
Mustigt filmjölksbröd
Fiberrikt och lättbakat med mycket gott i. Du behöver bara en bunke, inget bakbord, när du bakar det här spännande brödet. På bilden ser du mättande bröd som smakar härligt t ex till soppan – längst fram Mustigt filmjölksbröd, i mitten Norska potatislefsor och längst bak Örtbullar (sök gärna övriga recept).
-
Örtbullar I
Här är bullarna utbakade som brytbröd, men du kan lägga dem glest på en plåt också. På bilden ser du mättande bröd som smakar härligt t ex till soppan – längst fram Mustigt filmjölksbröd, i mitten Norska potatislefsor och längst bak Örtbullar (sök gärna övriga recept).
-
Gulaschsoppa
Den ungerska nationalrätten gulasch kan också lagas som en mustig soppa. Frågar man efter recept på gulasch eller gulaschsoppa i Ungern är de lika många som personerna, som lagar dem. Här är ett för kulna dagar.

















