-
Eldsjälarna i Lomma ordnar julfirande för äldre och ensamma: ”Det finns ett stort utanförskap”
För sjunde året arrangerar Gemensam Jul i Lomma i år julaftonsfirande för 120 gäster – både äldre och Ukrainaflyktingar. Hemmets Journal var med i fjol när sill, skinka, prinskorv och all den andra julmaten dukades fram.
-
Carina har gjort julbockar i 40 år: ”Det är så rofyllt att sitta och binda halm”
Många har sett hennes halmbockar på marknader och till jul pryder de platsen framför granen i tusentals hem. Halmslöjdaren Carina Kjellsdotter har bundit bockar i över 40 år och hemma hos henne är det julstämning nästan året runt.
-
Snickaren Petter odlar saffran på Bjärehalvön: Pilligt, tidskrävande och avkopplande
På Bjärehalvön i nordvästra Skåne växer julens smakrika guld. Snickaren och månskensbonden Petter Karlsson odlar saffrankrokus på sin gård utanför Båstad – en hobby som blivit ett lönande extraknäck.
-
Jayden, 13, fick träffa idolerna i Modo: ”Jag har fått allt jag har önskat mig”
Nyblivne tonåringen Jayden hade en stor dröm han ville förverkliga. Han ville hänga med spelarna i Modo Hockey i båset inför en match. Tack vare Hemmets Journal har han förverkligat den drömmen och fått alla spelarnas autografer på en matchtröja.
-
Flaggspelet 51
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Lyxig varm choklad med marshmallow-isbjörnar
Servera den lyxiga varma chokladen med en rejäl klick nyvispad grädde och en söt marshmallow-isbjörn på toppen.
-
Min pastaröra (av Marlene i Frösön)
En experimenträtt!
-
Moster Emmas kardemummaskorpor
Dessa gammaldags kardemummaskorpor är jättegoda och lättbakade. Härligt att ha i kakburken och njuta till kaffe och te eller varför inte till nyponsoppa, varm eller kall. Hur många det blir beror på hur breda du skär dem.
-
Grönsaksfylld kycklingfilé med persikocouscous
En riktig festmåltid blir den här saftiga kycklingfilén.
-
Stekt tofu med ris
Tofu är en bönost som är gjord på sojabönor och den brukar finnas i kyldiskarna.
-
Laxspett med gult ris och skummig sås
Spett ser både festligt och läckert ut.
-
Kokt lax med spenat och mangosalsa
En kryddig ättikslag som ger laxen fin smak.
-
Bakad lax i sötsur musselbuljong
Smakar gott tillsammans med pressad potatis och ett gott bröd.
-
Min italienska lax
Både god och lättlagad är laxen med rostade grönsaker.
-
Ska jag presentera den nye mannen för barnen?
Efter en ganska stormig separation med anklagelser hit och dit, så har det efter fem månader lugnat ner sig. Nu till det som bekymrar mig….















