-
Snickaren Petter odlar saffran på Bjärehalvön: Pilligt, tidskrävande och avkopplande
På Bjärehalvön i nordvästra Skåne växer julens smakrika guld. Snickaren och månskensbonden Petter Karlsson odlar saffrankrokus på sin gård utanför Båstad – en hobby som blivit ett lönande extraknäck.
-
Jayden, 13, fick träffa idolerna i Modo: ”Jag har fått allt jag har önskat mig”
Nyblivne tonåringen Jayden hade en stor dröm han ville förverkliga. Han ville hänga med spelarna i Modo Hockey i båset inför en match. Tack vare Hemmets Journal har han förverkligat den drömmen och fått alla spelarnas autografer på en matchtröja.
-
Flaggspelet 51
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Lyxig varm choklad med marshmallow-isbjörnar
Servera den lyxiga varma chokladen med en rejäl klick nyvispad grädde och en söt marshmallow-isbjörn på toppen.
-
Rudolfs godaste julbrownies
Kanel och nejlika ger en härlig julsmak till kakan. Dekorerar dina brownies med godis och kringlor för att skapa en söt liten Rudolf!
-
Nyopererad – vad händer sedan? Så tar du hand om dig själv efter ett ingrepp
De allra flesta blir opererade någon gång i livet och många är förberedda på att det kan bli jobbigt för kroppen. Ändå kan trötthet, illamående och nedstämdhet komma som en chock. Tillsammans med Ulrica Nilsson, professor i omvårdnad, går vi igenom hur du bäst hanterar tiden efter operationen.
-
Björnbärsmousse
Du behöver 4 st gelatinblad 250 g björnbär frysta 2 dl vatten 0.5 msk råsocker strö eller sötningsmedel strö 2 st äggvitor 1 dl gräddfil…
-
Saffransris i form
Du behöver 1.5 dl risgryn till kokningen 3 st ägg 0.75 dl maizena majsstärkelse 1.5 msk strösocker 0.5 g saffran (1 kuvert) 1.5 dl mjölk…
-
Chokladformar med hallongrädde
Du behöver 0.75 dl sötmandel skållad 2 st bittermandel 1.5 dl strösocker 2 msk kakao 1 msk vaniljsocker 200 g smör 1 st ägg 4…
-
Mandelmusslor med mandelgrädde
Små oansenliga bakverk som genom ett trollslag blir till en härlig dessert när de fylls med mandelgrädde.
-
Överbakad fisksoppa med saffran
En festlig variant av en särdeles god fisksoppa.
-
Filorullar
Lite pyssliga att göra, men väl värda besväret!
-
Ostfyllda aprikoser
Du behöver 20 st aprikoser mjuka Fyllning: 50 g grönmögelost St Agur 2 dl fårost riven 2 msk crème fraîche 0.5 dl pekannötter hackade salt…
-
Köttfärssås i öl (av Tuija I Göteborg)
Detta recept fick jag av en manlig vän på 70 talet. Jag serverar den gärna till mina gäster För den är så god och framför allt annorlunda!
-
Italiensk favorit-falu i ugn med pasta (av Ann-Margret i Köpingebro)
En ört- och vilöksdoftande och ganska kryddig favoriträtt, som är både snabb att förbereda och att tillaga, när det är brådis i köket.















