Alla artiklar

  • Endive med getost och ugnsbakade druvor

    Genom att baka vindruvorna i ugnen får de en fantastiskt god och koncentrerad söt smak. Tillsammans med den lite bittra endiven och sältan från getosten är det här en utsökt smakkombination.

  • Ugnsbakade fikon med salami och balsamicodressing

    Färska fikon får en söt och god smak när de bakas i ugnen. Tillsammans med salami, färsk timjan och balsamvinäger blir det här en plockrätt med italiensk smak.

  • Skinksnacks

    Skinksnacksen godast nygräddade. De kan förberedas och läggas på en skärbräda med bakplåtspapper i kylen, sen är det enkelt att flytta över bakplåtspappret till en plåt och grädda strax innan gästerna kommer.

  • Gorgonzolatarteletter med solroskärnor

    Du behöver Pajdeg: 75 g smör 2.5 dl vetemjöl 1 krm salt 0.75 dl kesella 16 st portionsformar i aluminium Fyllning: 125 g gorgonzola 0.5…

  • Värmande babyplagg på väg till Zambia

    Ett stickcafé i Örkelljunga har stickat och skickat bland annat över 400 filtar till de behövande i Zambia. Det gjorde webbredaktionen nyfiken, så vi bestämde oss för att tala med Ann-Britt Persson, som är ansvarig för stickkaféet.

  • Chatt med Benny Rosenqvist 25 oktober 2012

    Anneli: Hej. Jag undrar om du kan se någon förbättring för mig snart? Har varit arbetslös i över ett år och känner mig så värdelös….

  • Livet blev aldrig så vackert som konsten

    PS Kröyer bäddade in hustrun Marie i ett trolskt Skagenljus i sina berömda målningar. I verkligheten kämpade hon för att själv få måla och makens sinnessjukdom tyngde henne. Make nummer två, kompositören Hugo Alfvén, bedrog henne gång på gång. Marie Kröyer var en skicklig konstnär, men en usel människokännare – och fick lida därefter.

  • Tiramisùglass

    En tiramisù blir alltid lika uppskattad. Här har jag valt att göra den som glass, då går det att förbereda desserten i god tid innan gästerna kommer.

  • Mjölkchokladmousse med höstäpplen

    En len chokladmousse är ett värdigt tillbehör till våra svenska höstäpplen.

Scroll to Top