-
Kristina Ohlsson vill inte skriva mörka deckare: ”Det skulle vara outhärdligt”
När hon sadlade om till författare var Kristina Ohlsson bara lycklig över att någon ville läsa hennes alster. Idag har hon sålt över sex miljoner böcker och tjänat stora pengar på sitt skrivande. En del av förmögenheten har hon investerat i ett alldeles eget hus i barndomsparadiset Hovenäset.
-
Flaggspelet 35
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Råraka med ostkräm och kantareller
Krispiga rårakor toppas rikligt med både ostkräm, kantareller och rom. Lyxig till lunch eller som förrätt.
-
10 pärlor du inte får missa i Dalarna
Vackra landskap, böljande kullar, kristallklara sjöar – och ett rikt kulturarv med stark tradition. Dalarna är kanske det svenskaste av alla våra landskap med en lång räcka sevärdheter som symboliserar hela Sverige: dalahästen, Vasaloppet, Carl Larsson. Vi har samlat våra bästa tips!
-
Frida odlar tusentals färgglada dahlior: ”Ju fler jag plockar, desto mer blommar de”
Sol, vatten och koskit – det är hemligheten bakom en lyckad dahliaodling. Floristen och blomsterbonden Frida Svensson har åkern full av blommande skönheter, och hon har stenkoll på dem från de första knölarna till vinterförvaringen.
-
Ola Salo: ”Det kommer alltid finnas folk som tycker att jag är fånig – men jag bjussar på det”
Musik och artisteri har funnits i Ola Salos liv ända sedan barnsben. Då, under uppväxten i Småland, skrev han och hans syskon Eurovision-låtar på låtsasspråk. Idag är det mer på allvar, men glädjen och livslusten är lika viktig.
-
Enkla krysset 35
Välkommen till Enkla krysset!
-
Snabba krysset 35
Välkommen till Snabba krysset!
-
Veckans Triss 35
Här kan du vinna Trisslotter – varje vecka!
-
Grönsaksgratäng med kassler
Du behöver 1 st blomkålshuvud 500 g broccoli 300 g kassler 2 dl riven ost lagrad Sås: 1 tsk curry 1 msk smör 2 msk…
-
Vit kladdkaka med rabarberkompott
Till den söta, vita kladdkakan passar jordgubbar och en frisk rabarber-kompott utmärkt.
-
Getostbröd på bake off-vis
Att bjuda på nygräddat bröd är inga problem med det här receptet. Baka bröden i god tid och förvara dem ogräddade i frysen.
-
Morotspesto med solroskärnor
Någon form av "röra" är alltid bra att servera på en buffé. De passar till kött såväl som till sallader eller att doppa bröd i.
-
Rostad sparris med basilikaost
Rostad sparris smakar härligt tillsammans med hemgjord örtost. Sparrisen är lika god varm som kall.
-
Medelhavsinspirerad potatissallad
Dill, mandel, pecorinoost och chili ? kan den här medelhavsinspirerande potatissalladen bli annat än god?
-
Matvetetabbouleh med nektariner
Tabbouleh är en saftig sallad från mellanöstern, med frisk smak av citron och mynta. Här serveras en variant med matvete, pistaschmandel och nektariner.
-
Tapenademarinerad lammfilé
Kallskuret kött är tacksamt att servera på en buffé. Lammytterfilé är enkelt att tillaga och en marinad med oliver, kapris och sardeller passar utmärkt till.
-
Grön ärtpuré med örter
Soppan är lika god varm, ljummen eller kall.