-
Snickaren Petter odlar saffran på Bjärehalvön: Pilligt, tidskrävande och avkopplande
På Bjärehalvön i nordvästra Skåne växer julens smakrika guld. Snickaren och månskensbonden Petter Karlsson odlar saffrankrokus på sin gård utanför Båstad – en hobby som blivit ett lönande extraknäck.
-
Jayden, 13, fick träffa idolerna i Modo: ”Jag har fått allt jag har önskat mig”
Nyblivne tonåringen Jayden hade en stor dröm han ville förverkliga. Han ville hänga med spelarna i Modo Hockey i båset inför en match. Tack vare Hemmets Journal har han förverkligat den drömmen och fått alla spelarnas autografer på en matchtröja.
-
Flaggspelet 51
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Lyxig varm choklad med marshmallow-isbjörnar
Servera den lyxiga varma chokladen med en rejäl klick nyvispad grädde och en söt marshmallow-isbjörn på toppen.
-
Rudolfs godaste julbrownies
Kanel och nejlika ger en härlig julsmak till kakan. Dekorerar dina brownies med godis och kringlor för att skapa en söt liten Rudolf!
-
Nyopererad – vad händer sedan? Så tar du hand om dig själv efter ett ingrepp
De allra flesta blir opererade någon gång i livet och många är förberedda på att det kan bli jobbigt för kroppen. Ändå kan trötthet, illamående och nedstämdhet komma som en chock. Tillsammans med Ulrica Nilsson, professor i omvårdnad, går vi igenom hur du bäst hanterar tiden efter operationen.
-
Varm pastasallad med ädelost
En varm och matig sallad med pasta, fläskfilé och nykokta rödbetor bra är precis vad man önskar så här års. Precis innan servering blandar du ihop det varma med övriga ingredienser och serverar på ett stort generöst fat.
-
Italiensk citronfilé
Snabbstekta medaljonger med frisk skysås.
-
Aprikosfilé med mandel
Torkad frukt och ingefära är goda smaksättare till fläskkött.
-
Helstekt äppelfilé med puylinser
Den här grytan är en variant av coq au vin fast med fläskfilé, äpplen och äppelcider. Med linser i grytan behövs inget annat tillbehör än ett gott bröd och grönsallad.
-
Kantarellpaj
Du behöver Pajdeg: 3 dl vetemjöl 125 g smör 2 msk vatten Fyllning: 300 g kantareller 0.5 st purjolök 2 msk smör 4 dl prästost…
-
Krabbkakor med limesås
Du behöver sejfilé ca 325 g 240 g krabbklokött eller krabba på burk 1 tsk salt 1 dl vispgrädde 1 st ägg 0.5 st lime…
-
Gratinerade havskräftor med dill- och vitlökssmör
Du behöver 4 st havskräftor stora kokta Dill- och vitlöksmör: 100 g smör 2 st vitlöksklyftor 0.5 dl hackad dill Servera med: bröd citronklyftor Ugn:…
-
Skaldjurssoppa
Du behöver 1 kg kräftor, räkor med skal vatten 1 st morot 1 st palsternacka 1 bitar rotselleri 1 tsk dillfrö 1 tsk fänkålsfrön 2…
-
Bruschetta med chiliräkor
Du behöver 0.33 st baguette ca 8 skivor Chiliräkor: 500 g räkor med skal 0.5 dl sweet chilisås 0.5 st chilipeppar röd spansk 1 msk…

















