-
Eldsjälarna i Lomma ordnar julfirande för äldre och ensamma: ”Det finns ett stort utanförskap”
För sjunde året arrangerar Gemensam Jul i Lomma i år julaftonsfirande för 120 gäster – både äldre och Ukrainaflyktingar. Hemmets Journal var med i fjol när sill, skinka, prinskorv och all den andra julmaten dukades fram.
-
Carina har gjort julbockar i 40 år: ”Det är så rofyllt att sitta och binda halm”
Många har sett hennes halmbockar på marknader och till jul pryder de platsen framför granen i tusentals hem. Halmslöjdaren Carina Kjellsdotter har bundit bockar i över 40 år och hemma hos henne är det julstämning nästan året runt.
-
Snickaren Petter odlar saffran på Bjärehalvön: Pilligt, tidskrävande och avkopplande
På Bjärehalvön i nordvästra Skåne växer julens smakrika guld. Snickaren och månskensbonden Petter Karlsson odlar saffrankrokus på sin gård utanför Båstad – en hobby som blivit ett lönande extraknäck.
-
Jayden, 13, fick träffa idolerna i Modo: ”Jag har fått allt jag har önskat mig”
Nyblivne tonåringen Jayden hade en stor dröm han ville förverkliga. Han ville hänga med spelarna i Modo Hockey i båset inför en match. Tack vare Hemmets Journal har han förverkligat den drömmen och fått alla spelarnas autografer på en matchtröja.
-
Flaggspelet 51
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Lyxig varm choklad med marshmallow-isbjörnar
Servera den lyxiga varma chokladen med en rejäl klick nyvispad grädde och en söt marshmallow-isbjörn på toppen.
-
Wallenbergare av fisk och skaldjur
Kalvfärsen byts ut mot en färs på lax, kräftor och räkor. Men tillbehören är desamma; potatispuré, kokta gröna ärter och brynt smör?
-
Linfröfrallor
Lena, mjuka och nyttiga frallor som skapar ett välbehag i kroppen. Omtyckta av alla, även Adam.
-
Fiberfrö
Ett saftigt och hållbart bröd fullt av fibrer från fröer och sockerbetor. Brödet blir dessutom vackert rött i färgen tack vare nyponmjölet. Det är fritt från nötter och jäst.
-
Vitt formbröd
Ett klassiskt vitt formbröd som håller sig färskt länge. Dessutom är det supergott att rosta eller att använda till en smörgåstårta. Låt gärna brödet stå över natten innan du börjar skiva upp det.
-
Baguetter
Att få sitta runt ett bord och bryta en baguette tillsammans med sina vän-ner. Det kan inte vara bättre. Här är en baguette som alla kan njuta av. Hittar du inte durramjöl rekommenderar vi att du använder sojamjöl eller rismjöl istället (samma mängd).
-
Pizzette med rödlöksmarmelad
Getost, lökmarmelad och nötter är ett ovanligt lyckat äktenskap. De här läckra och lättätna pizzorna passar perfekt att bjuda som tilltugg.
-
Pizzette med kronärtskocka
En smakrik topping med kronärtskocka, chili, vitlök och oliver som passar utmärkt till tomatsoppan.
-
Grundrecept på pizzadeg
Här är ett klassiskt pizzadegsrecept, men vill du spara tid går det också bra att an-vända färdigköpt mix.
-
Krämig tomatsoppa i kopp
Att bjuda soppan i små glas eller koppar känns alltid festligt. På så sätt blir soppan inte så mättande utan passar utmärkt att servera som ett tilltugg eller på en buffé.

















