-
Vinn bok om textilfärgning med växter!
Svara på en kort fråga och tävla om boken “Ekotryck”.
-
Karin: Varför blir min son aldrig inbjuden?
De bjuder aldrig in min son på födelsedagar eller andra familjeevenemang, medan min dotter och hennes familj alltid blir inbjudna.
-
Flaggspelet 33
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Katten Pelle försvann tre mil hemifrån – dagen efter var han tillbaka hos husse
Jerker trodde inte sina ögon när han steg upp på morgonen. På sin vanliga plats låg katten Pelle – nästan tre mil från platsen där han försvann dagen före.
-
Evelyn Scala Schreiber: “Min farmors farmor rymde med cirkusen för att bli fri”
Hennes farmor bytte namn till Svensson och ville helst glömma det gamla livet. Men Evelyn Scala Schreiber är stolt över att tillhöra en av Europas mest kända cirkussläkter och har insett att cirkuslivet på 1800-talet var ett sätt för kvinnor att slippa anpassa sig till tidens kvinnoideal.
-
Vinn serieboken “Elvis: En andra chans”!
Svara på en enkel fråga och vinn en bok om att skilja sig och sedan träffa en ny kärlek.
-
Vinn boken “Midnattssolens dotter”!
Svara på en enkel fråga och vinn en roman om oväntad passion.
-
Enkla krysset 33
Välkommen till Enkla krysset!
-
Vörtkryddat julbröd med hasselnötter
Det här stora och saftiga julbrödet med nötter, russin och frön är verkligen enkelt att baka. Bara att röra ihop, fylla en form och låta ugnen göra resten av jobbet.
-
Viltköttbullar med torkad svamp
En skvätt koncentrerad fond i köttbullssmeten gör köttbullarna extra goda. Årets köttbullar smaksätter jag med torkad svamp, enbär och timjan för att förstärka den härliga viltsmaken.
-
Fikonchutney med päron
En läcker och smakrik chutney som passar lika bra till den lagrade julosten såväl som till skinkan, köttbullarna och revbensspjällen.
-
Kryddpeppargriljering
Om du använder färdigkokt julskinka, ta bort nät och svål innan den griljeras.
-
Kryddpeppargriljerad julskinka
Om skinkan kokas får man visserligen mycket doppspad, men den ugnsbakade blir saftigare. Men även den ugnsbakade skinkan ger en hel del smakrik sky. Se efter på förpackningen om skinkan behöver blötläggas.
-
Morotsjansson med kaviar
Jag törs nästan lova att det här blir en ny julfavorit för många! En hederlig Janssons frestelse som blir extra god med Kalles kaviar och morötter.
-
Fänkålsgravad lax med äppel- och senapssås
I år får den gravade laxen smak av fänkål. En sås med fyllig senapssmak, äpple och dill passar bra till. Laxen kan förvaras ungefär en vecka i kylen. Tänk på att laxen ska ligga i frysen i minst 2 dygn.
-
Prästostsill med löjrom
En krämig sås med vitlök, senap, lagrad ost och löjrom ger en spännande smak till sillen.
-
Blomkålssill
Den inlagda sillen blir både extra fin och god med små blomkålsbuketter.