Alla artiklar

  • Vörtkryddat julbröd med hasselnötter

    Det här stora och saftiga julbrödet med nötter, russin och frön är verkligen enkelt att baka. Bara att röra ihop, fylla en form och låta ugnen göra resten av jobbet.

  • Viltköttbullar med torkad svamp

    En skvätt koncentrerad fond i köttbullssmeten gör köttbullarna extra goda. Årets köttbullar smaksätter jag med torkad svamp, enbär och timjan för att förstärka den härliga viltsmaken.

  • Fikonchutney med päron

    En läcker och smakrik chutney som passar lika bra till den lagrade julosten såväl som till skinkan, köttbullarna och revbensspjällen.

  • Kryddpeppargriljering

    Om du använder färdigkokt julskinka, ta bort nät och svål innan den griljeras.

  • Kryddpeppargriljerad julskinka

    Om skinkan kokas får man visserligen mycket doppspad, men den ugnsbakade blir saftigare. Men även den ugnsbakade skinkan ger en hel del smakrik sky. Se efter på förpackningen om skinkan behöver blötläggas.

  • Morotsjansson med kaviar

    Jag törs nästan lova att det här blir en ny julfavorit för många! En hederlig Janssons frestelse som blir extra god med Kalles kaviar och morötter.

  • Fänkålsgravad lax med äppel- och senapssås

    I år får den gravade laxen smak av fänkål. En sås med fyllig senapssmak, äpple och dill passar bra till. Laxen kan förvaras ungefär en vecka i kylen. Tänk på att laxen ska ligga i frysen i minst 2 dygn.

  • Prästostsill med löjrom

    En krämig sås med vitlök, senap, lagrad ost och löjrom ger en spännande smak till sillen.

  • Blomkålssill

    Den inlagda sillen blir både extra fin och god med små blomkålsbuketter.

Scroll to Top