Alla artiklar

  • Brieost med fikon och valnötter

    Du behöver 1 dl farinsocker 2 msk vatten 2 st fikon färska 0.5 tsk vaniljsocker 0.75 dl valnötter 1 st brieost 500 g Ugn: 175°…

  • Fikon- och glögg marmelad

    Du behöver 250 g fikon torkade 4 dl glögg Gör så här 1 Skär bort stjälken och dela fikoneni bitar. Lägg i en kastrull och…

  • Lutfisk med knaperstekt bacon

    Lutfisken blötläggs i kallt vatten för att få en fastare konsistens och för att eventuella rester av lutvattnet ska försvinna. Sen är det bara att tillaga den i ugnen för att sedan avnjutas tillsammans med knaperstekt bacon, ärter, skånsk senap och kokt potatis.

  • Syrade grönsaker

    Du behöver 3 st morötter 2 st palsternackor 2 st rödlökar 0.5 st blomkålshuvud 1 st broccolistånd Lag: 2.5 dl ättiksprit 12% 5 dl strösocker…

  • Citronmarinerade rödbetor

    Du behöver 1 kg rödbetor och gulbetor 1 st schalottenlök 1 st citron rivet skal och pressad saft 0.5 dl hackad persilja 0.5 dl rapsolja…

  • Rostad rödkål

    Du behöver 0.5 st rödkålshuvud ca 800 g 3 st gula lökar 2 msk rapsolja salt peppar 3 st äpplen 1 dl hasselnötter 1 msk…

  • Brysselkålssallad

    Du behöver Gör så här 1 Koka brysselkålen i saltat vatten, 5 minuter. Spola den kall och skala av de yttersta bladen. Den “lilla kålen”…

  • Grönkålspaj

    Du behöver Pajdeg: 175 g smör eller margarin 3 dl vetemjöl 1 dl grahamsmjöl 3 msk vatten Fyllning: 250 g grönkål färsk 2 st rödlökar…

  • Hallontryffel

    Du behöver 100 g mörk choklad 70 1 dl hallonsylt 50 g smör Garnera med: 0.5 dl kakao Gör så här 1 Hacka chokladen och…

Scroll to Top