-
Elton blev bara fyra år gammal: ”Han var allas vårt stora lugn”
I samband med förlossningen fick lille Elton en herpesinfektion som orsakade hjärnhinneinflammation. Läkarna trodde bara han skulle överleva några dagar men Elton blev fyra år gammal. Nu berättar hans mamma Malin om sin sons korta, dramatiska liv.
-
Annelie: Min partner var otrogen – igen
Han sa att han skulle resa bort med en vän, men det visade sig att han tillbringade helgen med en annan kvinna. Vad ska jag göra?
-
Dubbla kakor med citronkräm
De söta citronkakorna läggs ihop två och två med en läcker citronkräm som fyllning. Dekorera med färgglatt strössel och du har sommarens finaste småkaka.
-
Chokladtryffelgrottor
Triss i choklad! Här fylls chokladkakorna med tryffel gjord på mörk choklad och som garnering ringlas vit choklad på toppen. Det blir fantastiskt gott.
-
Glutenfria mazarinbitar med hallonglasyr
Baka mazariner på enklaste vis – i långpanna! De goda kakorna toppas med glasyr och blir härligt saftiga. Dessutom är de helt glutenfria!
-
Malou von Sivers: ”Jag har lärt mig av min svärmor hur jag inte vill vara”
Relationen mellan svärmor och svärdotter är speciell. Det vet Malou von Sivers, som länge kämpade med relationen till maken Stens mamma. Nu har hon skrivit en roman som bearbetar problematiken – och skruvar till den lite extra.
-
Tipsen du behöver för en mysig weekend i Helsingfors
Bastubad med havsutsikt, genuina krogar, färgstark finsk design och spännande arkitektur. Vår reporter for österut och förälskade sig i den finska huvudstaden där man enkelt tar sig runt till fots eller med spårvagn.
-
Gastronomisk resa: Njut av mat och vin i vackra Georgien
Georgien är ett fascinerande land och den här resan presenterar landet i helfigur! Det läckra georgiska köket och dess uråldriga vinkultur står i fokus men vi får också chansen att imponeras av storslagen natur, genuina byar och den pulserande huvudstaden Tbilisi.
-
Vinn boken “Lär mig säga Kalimera”
Svara på en enkel fråga och vinn en spännande bok!
-
Kokospavlova med kiwi och passionsfrukt
Du behöver smör mjöl 4 st äggvitor 2 dl strösocker 1 tsk ättikssprit 1 msk maizena majsstärkelse 1 dl kokos Fyllning: 4 dl vispgrädde 1…
-
Provensalsk olivmix
Fransmännen är experter på härliga olivblandningar.
-
Marinerad getost med parmaskinka
Marinerad getost i olivolja med parmaskinka och färska örter är en lika enkel som lyxig inläggning. Servera den marinerade osten tillsammans med rostat lantbröd. Den överblivna oljan kan sparas och användas i dressingar.
-
Saltbakad potatis med basilikaost
Med en klick hemgjord basilikaost blir potatisarna en riktig delikatess. Det går också bra att göra en större sats av basilikaosten och servera som dipp tillsammans med grissini.
-
Smördegsstänger med salami
Spröda, fänkålskryddade drinktilltugg med salami, chili och parmesanost. Smördegsstängerna är godast nygräddade. De kan förberedas och läggas på en skärbräda med bakplåtspapper i kylen. Sen är det enkelt att flytta över pappret på en plåt och grädda strax innan gästerna kommer.
-
Crostini med karamelliserad rödlök
Den karamelliserade rödlöken passar utmärkt till den sträva och smakrika pecorinoosten.
-
Gratinerad fläskfilé
Du behöver 600 g fläskfilé 2 msk smör eller margarin salt och peppar 140 g bacon 1 st rödlök 100 g champinjoner 125 g färskost…
-
Fylld fläskfilé med butternutpuré
Du behöver 600 g fläskfilé salt och peppar 1 msk smör eller margarin 100 g gorgonzola 15 skiva salami 0.5 st röd paprika Butternutpuré: 1…
-
Haloumipanerad kyckling
Du behöver 4 st kycklingfiléer salt och peppar 0.75 dl vetemjöl 1 st ägg 200 g halloumiost 2 msk smör eller margarin Ratatouille: 1 st…