-
Astrid och Stina blev vänner i kolonin: ”Jag blir alltid så upprymd efter att ha umgåtts”
Stina sökte efter en trädgård att få pyssla i genom ett inlägg i en Facebookgrupp. Men hon fick inte bara en trädgård, utan också en vänskap över generationsgränserna med 86-åriga Astrid.
-
Ulla Håkanson satt till häst innan hon kunde gå: ”Enda gångerna jag grät var när de lyfte ner mig igen”
Den legendariska dressyrryttaren Ulla Håkanson har haft en unik idrottskarriär. Hon har tävlat i 75 år, tillhört eliten i ett halvt sekel, har två OS-brons och tolv SM-guld. Vid 87 kretsar Ullas liv fortfarande kring hästarna. I hennes nya självbiografi får de lika mycket utrymme som hon själv.
-
Flaggspelet 37
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Så får du ut det mesta av ditt kaffe – boosta hälsan med morgonkoppen
Tidigare ansågs kaffe som skadligt för hälsan. Nu har det tagit klivet in i finrummet, tack vare ny medicinsk forskning. Men hur ska man dricka sitt kaffe för att verkligen boosta hälsan? Och framförallt: spelar det någon roll när man dricker det? Så här säger kaffeforskaren!
-
Martin: Min mamma blir utfryst av min fru
Vår familjesemester slutade med att min mamma bröt ihop över att hon alltid blir åsidosatt. Mina barn och min fru undviker henne och jag förstår inte varför.
-
Snabba krysset 37
Välkommen till Snabba krysset!
-
Enkla krysset 37
Välkommen till Enkla krysset!
-
Enkla krysset 36
Välkommen till Enkla krysset!
-
Vinn boken “Rampljus”!
Svara på en enkel fråga och ha chansen att vinna en bok!
-
Pizza med köttfärs
Någon form av charkuterier är vanligt på pizzor men prova gärna köttfärs, det är en spännande och mer annorlunda fyllning om man vill toppa pizzan med något ?köttigt?.
-
Pizza med getost och bacon
Getost och timjan är en god smakkombination och baconet ger en god sälta till pizzorna.
-
Tonfiskpizza med chili
Tonfisk på burk är praktiskt att ha på lut i sommarköket. God i sallad, som fyllning i matiga mackor eller som här på pizzan.
-
Grundrecept pizza
Hemligheten med en riktigt bra deg är att låta den jäsa i två omgångar. Först gör man en startdeg, sen tillsätter man mer mjöl och låter degen fortsätta jäsa.
-
Chokladsmulpaj med lingon
Du behöver Smuldeg: 1 dl sötmandel 75 g mörk choklad 1.5 dl siktat dinkelmjöl 1.5 dl havregryn 0.5 dl rörsocker 125 g smör Fyllning: 3.5…
-
Potatissallad med varmrökt lax
Du behöver 600 g potatis 125 g lax varmrökt 1 st salladshuvud 1 dl ärter tinade 2 msk kapris 1 st krasse liten ask 3…
-
Frikadeller i curry
Du behöver 400 g köttfärs 1 tsk salt peppar 2 msk lök riven 1 dl mjölk 1 st ägg 0.5 dl vetemjöl Currysås: 1 tsk…
-
Frikadeller i curry
Du behöver 400 g köttfärs 1 tsk salt peppar 2 msk lök riven 1 dl mjölk 1 st ägg 0.5 dl vetemjöl Currysås: 1 tsk…
-
Grillad kycklingfilé med marockansk sallad
Du behöver 2 st kycklingfiléer salt och peppar 2 dl bulgur 4 dl tomatjuice 2 st huvuden gemsallad 2 st tomater 0.5 st gurka 0.5…