-
Polska julkrubbor: Från återvunnet skräp till glittrande mästerverk
Nyligen invigdes på Sancta Birgitta Klostermuseum i Vadstena en stor utställning med julkrubbor – alla tillverkade av händiga amatörer i polska Krakow. Där, på andra sidan Östersjön, är julkrubbor en stor sak och varje år väljs den vackraste bland hundratals bidrag.
-
Stor köttfärspaj i långpanna
En härlig köttfärspaj, med både feta- och cheddarost, som räcker till många. Du lagar den enkelt i långpanna.
-
Kika in i mysigaste skogstorpet: ”Jag blir lugn när jag sitter och julpysslar”
Glasverandan avgjorde saken när det norska paret Vibeke och Hans Petter hittade sitt drömställe i svenska skogen. Dessutom fanns det plats att förverkliga Vibekes dröm – en vedugn i köket.
-
Veckans Sverigelotter 51
Ta chansen att tävla om Sverigelotter varje vecka!
-
Veckans Triss 51
Här kan du vinna Trisslotter – varje vecka!
-
Enkla krysset 51
Välkommen till Enkla krysset!
-
Snabba krysset 51
Välkommen till Snabba krysset!
-
Vinn boken “Bettys bästa”!
Svara på en enkel fråga och ha chans att vinna en bok.
-
Kronisk nästäppa blir att vanligare – ny effektiv medicin hjälper
Allt fler drabbas av kronisk nästäppa till följd av överdriven användning av nässpray. Det finns dock hjälp att få!
-
Vad gör jag mot min muntorrhet?
Jag är 78 år och mår bra om jag bara inte haft så mycket besvär med en torr mun. Värst är det när jag ska…
-
Beror den intensiva svedan på svamp?
Jag är en gift kvinna på 28 år. Jag har sedan en vecka haft en intensiv sveda i hela underlivet. Jag kände igen svedan eftersom…
-
Anders Berglund: Här i Spanien kan jag komponera i solsken
Den stränga vintern i Stockholm blev till slut för mycket för kapellmästaren Anders Berglund och hans hustru Christel. De bestämde sig för ett annat liv – någonstans där solen skiner minst 300 dagar om året.
-
Nötkolabitar
Du behöver 5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 dl strösocker 150 g smör 1 st ägg Fyllning 3 dl strösocker 0.5 dl sirap 1…
-
Äppelkaka med lingon
En saftig kaka med både frukt och bär. God till kaffet som den är, men en klick vaniljsås är förstås aldrig fel.
-
Rosmarinbröd
Rosmarinkryddade portionsbaguetter är bra festbröd. Baka i god tid, frys in och värm när det är dags för kalaset.
-
Hurtbullen
Havregryn, dinkel, linfrön, nötter och frukt… Av det här enkla matbrödet kan man inte bli annat än pigg!
-
Klassisk Napoleonbakelse
Är napolenbakelse något du bara äter när du går på konditori? Nu ska det bli ändring på det och vi visar dig precis hur du gör den själv steg för steg!
-
Laxpudding
Laxpudding är min husmansfavorit. Den ska tillagas med rikligt med dill som är örtkryddan nummer ett för mig. Den ska serveras med riven pepparrot och smör, två andra favoriter. Och om det skulle bli något över, så passar den perfekt som matlåda. Vad kan man mer begära av en favorit?















