Alla artiklar

  • Örtkryddad lax med god sås

    Du behöver 2 st schalottenlökar 3 st tomater 600 g laxfilé salt peppar 2 msk färsk timjan 2 msk basilika hackad färsk 1 st citron…

  • Laxgryta

    Du behöver 600 g laxfilé 5 st salladslökar 200 g sockerärter 2 dl vitt vin eller matlagningsvin 2 dl vatten 2 dl vispgrädde 1 msk…

  • Minisemlor

    Känns en vanlig semla alldeles för stor? Nu har vi gjort minisemlor ? försvinnande goda små munsbitar. Här är det viktigt att alla degbitarna är lika stora, så det är bara att plocka fram hushållsvågen för att kontrollväga degbitarna.

  • Calzone med spenat och getost

    I den överbakade pizzan gömmer sig spännande smaker av färsk spenat, getost, aprikoser och nötter. Inbakad lyx med andra ord.

  • Potatispirog med ägg och ansjovis

    Piroger är bra utflyktsmat och de är lika goda varma som kalla. De är förstås godast att njuta av nybakade, kanske som kvällsrätt med ett glas öl till. Du kan också servera dem istället för bröd till en potatis- och purjolöks-soppa eller en kopp värmande buljong. Pirogerna kan frysas och sprödvärmas i ugnen på 150?175 grader, 5?10 minuter.

  • Quiche med skinka och brieost

    En ost- och skinkpaj är alltid lika gott, och med brieost känns den ännu mer lyxig. Har du möjlighet att köpa opastöriserad ost istället för den färdigpackade är det att rekommendera.

  • Viltfärspizza

    En annorlunda och matig topping på pizzan är timjankryddad viltfärs, Västerbottensost och äpple.

  • Pepparkakshus i januari? Javisst! Här är Sveriges finaste!

    I fjolårets stora fototävling på Hemmets Journals Julsajt efterlyste vi Sveriges finaste pepparkakshus. Och vilka fantastiska skapelser vi fick se! Juryn hade ett tufft jobb men till slut fastnade vi för en vinnare – och fem stycken hedersomnämnanden!

  • Kladdkaka i portionsformar

    En dessert som älskas av alla!

Scroll to Top