Njut och må bra på Mallorca – hälsoresa i lugnt tempo

Följ med på en aktiv resa med fokus på hälsa och välmående. Dagarna varvas med olika träningsformer, skön avkoppling och att ha roligt tillsammans!

Det här är resan för dig som tycker om att röra på dig, hålla dig stark längre och vill ha en aktiv semester men i lugnare tempo. Kanske vill du komma igång att motionera efter ett uppehåll?

Träningen är uppbyggd kring arrangören Springtimes tre hörnstenar: rörlighet (yoga, stretch), styrka (cirkelträning, core) och kondition (stavgång, joggning, dans och gympa). Med på resan finns flera instruktörer och du kan välja mellan cirka fem pass per dag.

En stående populär aktivitet är vår bergsvandring i bergskedjan Sierra de Tramuntana, som finns med på Unescos världsarvslista under kategorin ”kulturlandskap”. En av dagarna gör vi ett vingårdsbesök på en lokal vingård.

Vi har kul med strandlekar som alla kan vara med på! Foto: Springtime

Vi bor på Reverance Mare Palmanova vid strandpromenaden. Vid hotellet finns flera pooler utomhus och inomhus, snackbar, gym, bastu och spaavdelning. Vi tränar på hotellets solterrasser med en härlig vy över strand och hav.

Det finns ett bra utbud av shopping, restauranger och nöjen i närheten och det är inte långt till Palma stad som du enkelt når med buss. Det finns också flera trevliga vandringsleder och golfbanor. Hotellet är endast öppet för personer fyllda 16 och uppåt.

Det blir gott om tid för avkoppling också i hotellets poolområde. Foto: Springtime

Välj bland dessa träningspass

Cirkelfys

Ett roligt träningspass för hela kroppen. Vi ­tränar i olika stationer. Ledaren går igenom alla ­övningar innan passet och visar hur det går att göra dem lättare eller tyngre. Du kan då själv välja hur belastande träning du vill ha samtidigt som du upplever en ­energifull gruppkänsla. Passet inleds med uppvärmning och avslutas med en skön nedvarvning och rörlighet.

Yoga med Malin Berghagen

Vi utforskar yogan genom ­Malins mjuka och kärleksfulla guidande. Med bas från ashtanga och hathayogan njuter vi av yogaklasser på terrassen där alla kan vara med, både nybörjare som vana ut­övare. För Malin är yoga en livsstil och hennes ­syfte är alltid att du ska få möjlighet att hitta din unika väg och våga utvecklas här och nu.

Malin Berghagen följer med oss på resan. Hon är en uppskattad och inkännande yogaledare som inspirerar till att utforska yogan och hur den kan hålla kroppen frisk, smidig och stark. Foto: Springtime

Danspass

I detta pass skakar vi loss till härlig musik. Enkel koreografi till låtar som ger bra ­vibrationer och får mungiporna att peka uppåt. Ett riktigt ”feelgood-pass”.

Lär dig gymma

Du får lära dig basövningarna på gymmet. Vi går ­igenom ett helkropps­program som passar dig som vill börja ­träna på gym.

Core

Styrke- och balansövningar för mage, rygg, höft och säte. Du ökar din bålstabilitet och förebygger belastningsskador.

Förutom ovanstående finns promenad- och löppass. Utbud på pass kan variera beroende på antalet deltagare.

Utsikt från hotellbalkongen! Foto: Springtime

Resefakta Mallorca 19–26 oktober 2024

Avresa: 19 oktober 2024
Hemresa: 26 oktober 2024
Pris: 18 950 kr per person i delat dubbelrum (ej havs­utsikt)

I priset ingår:

l Flyg med SAS från Stockholm , Köpenhamn eller Landvetter till Mallorca t/r, inkl skatter och 23 kg bagage, transfers.
l 7 hotellövernattningar i vald rumskategori.
l Halvpension (7 frukostar, 5 middagar och 2 luncher).
l All träning och föreläs­ningar enligt program samt bergs­passet.
l Vingårdsbesök.
l Springtimes reseledar­service på plats.
l Yoga med Malin Berghagen.

Boka så här:

Ring 08-545 535 40 eller via hemsidan www.springtime.se

Mejl: info@springtime.se

Läs mer här

Övriga resevillkor får du vid bokningen.

Vi reserverar oss för program­ändringar, valuta- eller skatte­förändringar som står utanför vår kontroll.

Ett samarbete mellan Hemmets Journal, Icakuriren och Springtime

Scroll to Top