Vandra i Alperna – njut av frisk luft och storslagna vyer

Följ med oss på en härlig vandringsresa till Bad Gastein i Österrike. Upplev oslagbart vackra leder, genuin gästvänlighet och kulturpärlor.

Bad Gastein är inte bara en skidort. Historiskt sett är staden mer känd som en kurort. Redan på 1800-talet reste kungligheter och kända personer hit för att bada kurbad och andas frisk alpluft. Vårt reseprogram bjuder på härliga vandringar, vinprovning av österrikiska kvalitetsviner och utflykter till Zell am See och Salzburg. Dessutom ingår lunch under vandringsdagarna samt sju middagar. Vi får uppleva vackra vandringsleder, underbara dofter, porlande bäckar och forsande vattenfall. Smaklökarna bjuds på ­genuin österrikisk mat som smakar extra gott efter några timmars vandring. Välj mellan alpin vandring och Nordic Walking. Dessutom finns ­möjlighet att köpa till utflykt till världsarvet Venedig.

Välj din nivå:

Alpin Vandring

Alpin vandring sker på olika höjd och vi använder oss ibland av liftar. Vi undviker alltför branta partier och långa nedstigningar till fots. På dessa vandringar är det bra att ha en god allmänkondition och viss vana från fjällvandring. Bra vandringskängor är en nödvändighet.

Nordic Walking

Nordic Walking är ett omväxlande vandringsprogram med stavgång där vi vandrar längs med Gasteinerdalens vackra promenadvägar och fina vandringsleder med bra och lätt underlag. Stavar får du låna utan extra kostnad.

Skaffa nya vänner eller kom närmare gamla!

Vandringsresa i Alperna

Dag 1

Flyg från Arlanda, Landvetter eller Kastrup (endast augustiresan). Ankomst till hotellet i Bad Gastein efter transfer från flygplatsen. Gemensam middag på kvällen.

Dag 2

Vi njuter av en god frukostbuffé och tar del av ett välkomstmöte innan vi går en guidad rundvandring i Bad Gastein. Vi delar sedan upp oss i grupper och ger oss iväg på veckans första vandring. Alpina gruppen går i lagom kuperad terräng vilket ger kroppen möjlighet att anpassa sig till den höga höjden. ­Nordic Walking-gruppen går ­promenad till Böckstein. ­After walk och middag på ­hotellet.

Dag 3

Idag går Nordic Walking en härlig tur på Martin Lodinger Höhenweg från Bad Gastein till grannbyn Bad Hofgastein. Den platta fina vägen på bergets sida ger oss en fantastisk utsikt över Gasteinerdalen och de kringliggande bergen. Efter promenaden är vi väl värda en god lunch (ingår) som vi avnjuter på Café Gamskars solterrass. På eftermiddagen tar vi bussen tillbaka till Bad Gastein. Senare finns det möjlighet att delta i snapsprovning eller vinprovning av österrikiska kvalitetsviner och därefter middag.

Dag 4

Nordic Walking: Idag väntar en spännande dag på lite ­högre höjd. Efter frukost tar vi en kort busstur till Schlossalm. Härifrån tar vi den nybyggda liften hela vägen upp till toppen. Här går vi en högalpin promenad med vackra vyer och härlig natur. Dagens lunch (ingår) äter vi på en den mysiga bergshütten Fundernalm bland kor och getter. Mätta och belåtna rör vi oss tillbaka ner till byn där bussen väntar.

Vi bor på vackra Hotel Salzburger Hof.

Dag 5

Idag tar vi paus från vand­ringen och vi rekommenderar en dagsutflykt till världsarvet Venedig. Det blir tidig avfärd och vi besöker sevärdheter som Markusplatsen, Doge­palatset och Rialtobron. ­Stannar du i Bad Gastein kan du vandra på egen hand eller följa med till Salzburg.

Dag 6

Efter frukost hoppar Nordic Walking gruppen på bussen till den idylliska småstaden Zell am See. Dagens promenad är runt den fantastiska sjön ”Zeller See”. På vägen erbjuds en en lunch (ingår) och pauser vid magnifika utsikter om vädret tillåter.

I staden finns möjligheter till bad, fika och shopping. Varför inte i butiken Charisma, fyra våningar fyllda med vackra souvenirer och husgeråd? Hemma igen ­laddar vi för en god middag.

Dag 7

Frukostbuffé och genomgång av dagens vandring. ­Alpina gruppen tar liften upp till mittstationen på Stubnerkogel och vandrar via Stubnerkogels topp (2 246 meter över havet)
till lunchhütten. Nordic Walking-gruppen vandrar längs en av de vackraste ­lederna i Nassfelddalen. På kvällen avskedsdrink och bildvisning. Därefter middag och artistuppträdande.

Dag 8

Efter en härlig frukostbuffé lämnar vi vandringsparadiset Bad Gastein. Vi flyger tillbaka till Sverige efter en oförglömlig vecka i Alperna.

Kanske ett besök i Mozarts magnifika födelsestad Salzburg? Foto: TT

Resefakta

Avresa: 1 juni eller 24 augusti 2024.
Hemresa: 18 juni eller 31 augusti 2024.
Pris: 16 395 kr per person för del i dubbelrum.

I resan ingår:

 • Flyg Stockholm eller ­Göteborg–Salzburg eller ­Köpenhamn–München (endast augustiresan) tur och retur.
 • 7 övernattningar på Hotel Salzburger Hof.
 • 7 frukostbufféer och 7 femrätters middagar.
 • Vinprovning.
 • Alpin vandring eller Nordic Walking 5 dagar, inkl luncher, guidning och transporter.
 • Dagsutflykt till Zell am See (gäller endast för de som väljer Nordic Walking)
 • Reseledarservice.
 • Representant från Hemmets Journal.

Tillägg:

 • Transfer Salzburg–Bad Gastein med guide 495 kr, München–Bad Gastein 595 kr.
 • Dagsutflykt till Salzburg
 • Avbeställningsskydd via ERV 7 % av resans pris/pers.
 • Enkelrumstillägg 1 500 kr.
 • Balkongtillägg 600 kr.
 • Dagsutflykt Venedig: 1255 kr.

Boka så här:

Ring STS Alpresor 0771-20 20 20 eller mejla info@alpresor.se

Mer info: www.alpresor.se/hemmets-journal

Vi reserverar oss för eventuella program-, pris-, valuta- och ­tidtabellsändringar utanför vår ­kontroll. Programmet är preliminärt och kan komma att ändras.

Se hela vårt reseprogram för 2024

Scroll to Top