Avslutad resa: Julmys i Bad Gastein: Upplev en av världens äldsta julmarknader

Njut av spa och ett dignande julbord på lyxiga hotellet Salzburger Hof. Vi kombinerar Bad Gasteins berömda julmarknad med god mat och shopping!

När julen står för dörren firar vi in den tillsammans och njuter av kulinariska upplevelser, gemenskap och aktiviteter på vår resa till Bad Gastein. Vi äter gott och bor på anrika Salzburger Hof. Här finns möjlighet att njuta av hotellets spa, promenera i den mysiga byn eller ta några åk i backen. Bad Gastein är en äkta kurort, och här ligger den anrika anläggningen Felsentherme där man kan bada i 36-gradiga utomhuspooler, naturligt uppvärmda av underjordiska källor.

På Hotel Salzburger Hof finns två lyxiga spaavdelningar med jacuzzi, pool och flera olika sorters bastur och behandlingar som du kan boka.

I resan ingår en härlig femrättersmiddag, och resans höjdpunkt är det populära julbordet med över 72 läckra rätter som komponerats av stjärnkocken Fredrik Eriksson. Fredrik har fått ta emot flera utmärkelser och har bland annat vunnit Årets kock. År 2015 fick han hedersuppdraget att stå bakom menyn på bröllopet mellan prins Carl Philip och prinsessan Sofia.

Hotel Salzburger Hof bjuder på en bedårande utsikt över alplandskapet.

Stämningsfull julmarknad

Vi besöker även Salzburg Christkindlmarkt som är en av de äldsta och vackraste julmarknaderna i världen. Stämningen är unik med doft av varmt glühwein och rostade kastanjer, musik och upp­trädanden av olika slag, mysiga kaféer och mängder av bodar med ett stort och varierat utbud.

Det var här i Salzburg som Mozartkulan uppfanns och tillverkades för första gången 1890 med sin kärna av marsipan och nougat. Vi rekommenderar också en promenad på den vackra butiksgatan Getreidegasse där man även hittar Mozarts födelsehus. Viss­te du att den världsberömda julsången Stilla natt har sina rötter i Salzburg genom Joseph Mohr och Franz Gruber? Denna resa bjuder på många goda stunder, en härlig gemenskap, och kanske får du med dig några julklappar hem från den fantastiska julmarknaden?

Strosa bland mysiga ­butiker och kaféer.

Reseprogram

Dag 1

De som vill iNleder vistelsenmed en lunch på populära Jagdstube. Eftermiddagen är fri att spendera så som du önskar. Kanske på Hotel Salzburger Hofs spa, eller med en mysig vinterpromenad i den fina byn. Det finns också möjlighet att hyra skidor och ta några åk i skidbacken. Kvällen startas med en fördrink i Ritz bar innan vi sätter oss till bords för att avnjuta vårt stora svenska julbord. Avsluta kvällen på topp med livemusik och en god drink på Silver Bullet Bar.

Julbordet är skapat av stjärnkocken Fredrik Eriksson.

Dag 2

Starta morgonen med en skön stund på spa följt av en god frukost. Under dagen kan du ta några skidsvängar i backen, eller följa med på en dagsutflykt till julmarknaden i Salzburg. Resan tar en dryg timme med buss och vi lämnar Bad Gastein strax efter frukost. Bussen stannar strax utanför gamla stan, varefter vi promenerar till Katedraltorget där marknaden finns. Vi är tillbaka i Bad Gastein runt 18.00. Även denna kväll startar vi med en drink innan det är dags för en god femrättersmiddag på Ritz. Är du sugen på en svängom på dansgolvet så kan du avsluta kvällen på Silver Bullet Bar.

Dag 3

Vi börjar morgonen med en god frukost och kanske ett dopp i poolen. Strax efter 10 kliver vi på bussen som ska ta oss till Salzburg. Under eftermiddagen landar vi i Sverige igen efter några stärkande och upplevelserika dagar i de öster­rikiska Alperna.

Hotellets spa bjuder på fantastisk utsikt.

Resefakta

Avresa: 12 december 2023.
Hemkomst: 14 december 2023.
Pris: 4 995 kr per person i del av dubbelrum.

Allt detta ingår:

 • Flyg Stockholm, Göteborg–Salzburg t/r
 • Inkvartering i 2 nätter på Hotel Salzburger Hof**** deluxe
 • Fri tillgång till hotellets spa- och relaxavdelningar
 • Stor frukostbuffé på hotellet i 2 dagar
 • Lyxigt julbord 1 kväll
 • Femrättersmiddag 1 kväll
 • Dagsutflykt till julmarknaden i Salzburg
 • Lokal skatt
 • Flygskatter
 • Reseledarservice

Tillägg:

 • Transfer Salzburg–Bad Gastein t/r 420 kr
 • Avbeställningsskydd via ERF 7 % av resans pris /person
 • Skidfrakt 600 kr
 • Enkelrum (begränsat antal) 495 kr
 • Mat på flyget 195 kr

Boka så här:

Ring STS Alpresor: 0771-20 20 20
Mejla: info@alpresor.se eller gå in på www.alpresor.se/hemmets-journal-julbord

Särskilda resevillkor:

Minst 20 deltagare krävs för att genomföra resan. Begränsat antal platser.

Vi reserverar oss för eventuella program-, pris- och tidtabellsändringar utanför vår kontroll.

Ett samarbete mellan STS Alpresor och Hemmets Journal/Icakuriren

Presenteras av

Scroll to Top