AVSLUTAD RESA: Följ med oss till Cypern: Njut av långsemester med både utflykter och avkoppling

Lämna höstmörkret och finn värmen, solen och lugnet i östra Medelhavet på Cyperns soldränkta stränder. Spännande utflykter och trevligt umgänge ingår i denna härliga longstay!

Cypern stoltserar med 340 soldagar per dag, det är utan konkurrens Europas bästa. Under senhösten när vår resa äger rum är tempot långsammare och lugnet har infunnit sig. Det är något helt annat än under de turisttäta och intensiva sommarmånaderna men fortfarande är många restauranger, kaféer och butiker öppna.

Ayia Napa har blivit omtalat tack vare sina fantastiska vita sandstränder och att det är en populär semesterort är lätt att förstå. Det cypriotiska köket är välsmakande och det finns ett rikt kulturarv och historia.

Resans pris inkluderar fyra intressanta heldagsutflykter: den delade huvudstaden Nicosia, Troodosbergens byar, spökstaden Famagusta och Afrodites födelseplats Paphos med Kourion. Reseledare från Scandorama finns tillgänglig under hela vistelsen.

Vi bor på fyrstjärniga Callisto Holiday Village med halvpension och ett ljuvligt läge vid havet, endast en kort promenad från ortens centralaste delar. Vill du ta dig runt själv någon av dagarna finns det goda bussförbindelser. Boka direkt för att säkra din plats!

Följ med oss till Cypern: Njut av långsemester med både utflykter och avkoppling
Kaféer och uteserveringar erbjuder avkoppling de varma höstarna på Cypern

Cypern 4–18 oktober 2022

Dag 1

Vi flyger till Larnaca på Cypern, ett miljöombyte som gör gott för kropp och själ. På flygplatsen välkomnas du av vår guide från Scandorama som visar dig till bussen för färden österut från flygplatsen till Ayia Napa. Vi checkar in på vårt trevliga hotell, vackert beläget vid havet. Avkopplande dagar väntar och Cypern är redo att upptäckas!

Följ med oss till Cypern: Njut av långsemester med både utflykter och avkoppling
Under en av utflykterna besöker vi spökstaden Famagusta.

Dag 2–14

Under våra två veckor på Cypern väljer du själv i vilket tempo din semester ska avlöpa. Det utmärkta promenadstråket in till Ayia Napas centrum gör det lätt att få till den dagliga motionen, om man önskar. Det trivsamma poolområdet och utomhusterrassen på hotellet är som skapta för att avnjuta en god bok och någon läskande att dricka.

Under resan har vi valt att inkludera fyra varierade heldagsutflykter, alla i olika riktningar på ön. Dessa ligger tidsmässigt spridda över veckorna på resmålet. Vi besöker under en heldag den europeiska kulturhuvudstaden Paphos, Afrodites födelseplats. Givetvis tittar vi under en dag också lite närmare på världens enda tvådelade huvudstad Nicosia.

Spökstaden Famagusta på norra Cypern står som värd under en av dagarna liksom Troodosbergen med alla sina charmerande och pittoreska bergsbyar.

Dag 15

Efter en livgivande långsemester i värmen är det dags att vända hemåt igen med härliga minnen i bagaget.

Följ med oss till Cypern: Njut av långsemester med både utflykter och avkoppling
Troodosbergen bjuder på magiskt vackra vyer.

Resefakta Cypern 4–18 oktober 2022

Avresa: 4 oktober 2022

Hemkomst: 18 oktober 2022

Pris: 18 500 kronor per person i dubbelrum.

Tillägg: Avbeställningsskydd: 6,25 procent av resans pris genom ERV.

Reseförsäkring: 535 kronor.

Enkelrumstillägg: 2995 kronor.

Allt detta ingår:

  • Flyg Arlanda/Kastrup/Landvetter–Larnaca tur och retur i ekonomiklass med Lufthansa, inklusive flygskatt, säkerhetsavgifter och transfer.
  • 14 nätter med del i dubbelrum på fyrstjärniga Callisto Holiday Village i Ayia Napa
  • Frukost och middag alla dagar.
  • Utflykter: Paphos med Kourion. Världens sista delade huvudstad Nicosia. Troodosbergens byar med vinprovning. Spökstaden Famagusta.
  • Guide från Scandorama.

Boka så här: Ring Scandorama 040-600 00 00