AVSLUTAD RESA: Följ med till mysiga julmarknader i Tallinn och Riga!

Det är aldrig för tidigt att börja planera för en riktigt mysig jul. Vad sägs om att rivstarta med att besöka julmarknaderna i världsarvsstäderna Riga och Tallinn? Mer stämningsfullt än så blir det inte!

Det var först i början på 90-talet när Estland, Lettland och Litauen blev självständiga, som vi började upptäcka dessa kulturskatter på riktigt och Baltikum blev ett hett resmål.

Vi kickar igång julmånaden genom att besöka både Riga och Tallinn, två huvudstäder med många likheter men också skillnader. En kultur med skön förening av öst och väst, gammalt och modernt. Båda är upptagna på Unescos världsarvslista.

Lokala guider visar oss runt i de båda städerna som är rika på historia men också har ett stort utbud av nöje och shopping. Vi lägger till i Lettlands huvudstad Riga, Hansestaden som grundades redan 1201. Där blir det stadsrundtur med buss och till fots. Vi besöker bland annat Frihetsmonumentet, domkyrkan och Svenskporten.

Estlands huvudstad Tallinn räknas som norra Europas mest välbevarade medeltida stad. Också där gör vi en historisk vandring tillsammans med vår lokalguide men får också tillfälle att utforska staden på egen hand med promenader på de kullerstenslagda gatorna med den medeltida bebyggelsen.

Botanisera sedan bland bodarna på de stämningsfulla julmarknaderna, njut av gotter och hantverk och hitta de bästa julklapparna till dig själv eller dina kära!

AVSLUTAD RESA: Följ med till mysiga julmarknader i Tallinn och Riga!
Svenskporten i Riga – en av resans många sevärdheter.

Riga och Tallinn 1–5 december 2021

Dag 1

HEMORTEN–STOCKHOLM

Avresa från hemorten under morgonen. Vi stannar i Götene och Arboga innan vi kommer till Stockholm, där Tallinks färja avgår 17.00. Vi bor i tvåbäddshytt med båda sängarna på golvet. I baren spelar dansbandet upp och lite senare blir det underhållning av en showgrupp.

I puben sjunger en trubadur och dansgolvet är öppet till långt fram på småtimmarna. Vi fyndar i fartygets välsorterade butik. Ombord finns också bastu och bubbelpool. För dem som har förbokat buffé är det bara att slå sig ner till bords och njuta av det stora smörgåsbordet.

Dag 2

RIGA

Frukost ombord. Under morgonen lägger färjan till i Riga, där lokalguide väntar som tar oss med på en tre timmars stadsrundtur. Vi ser bland annat Frihetsmonumentet, domkyrkan, Svenskporten och Stora torget. En del av rundturen görs till fots. Därefter ges tillfälle för sen lunch och besök på julmarknaden. Vi kör sedan till centralt belägna Radisson Blu Hotel Latvija. Middag på kvällen.

AVSLUTAD RESA: Följ med till mysiga julmarknader i Tallinn och Riga!
Bodarna lockar med godis och hantverk.

Dag 3

RIGA–TALLINN

Efter en god hotellfrukost reser vi vidare mot Tallinn. Vi stannar för lunchpaus i kurorten Pärnu. I Tallinn bor vi på Park Inn Hotel Central Tallinn. Hotellet har ett bra läge med gångavstånd till gamla stan. Vi besöker julmarknaden och har sedan tid att utforska staden på egen hand. Middag på kvällen.

Dag 4

TALLINN

Efter frukostbuffén checkar vi ut från hotellet och lastar bussen. Vi möter vår lokalguide som tar oss med på en rundtur. Inledningsvis åker vi buss för att få perspektiv över staden. I utkanten av centrum finns Sångarfältet där Tallinns sångfestival anordnas. Avslutningsvis vandrar vi vid Domberget och i Gamla stan. Här finns medeltida bebyggelse, kullerstensgator och en vacker ringmur.

På eftermiddagen har vi tid för ytterligare ett besök på julmarknaden eller egna strövtåg. Färjan avgår 18.00 och för dem som förbokat buffén väntar det dignande smörgåsbordet.

Dag 5

STOCKHOLM–HEMORTEN

Frukostbuffé. Vi kommer till Stockholm vid 10-tiden och fortsätter därefter vidare mot Göteborg som vi når
cirka 18.00.

AVSLUTAD RESA: Följ med till mysiga julmarknader i Tallinn och Riga!
Rigas julmarknad lockar besökare från när och fjärran.

Resefakta

Avresa: 1 december 2021
Hemkomst: 5 december 2021
Pris: 4 575:- per person i dubbelrum
Researrangör: Rolfs Buss
Speciellt: Är du inte svensk medborgare måste du kontakta vår kundtjänst för att meddela nationalitet.

I priset ingår:

• Buss t/r från Göteborg via Götene, Arboga och Stockholm.
• Båtresa Stockholm-Riga och Tallinn-Stockholm.
• Bussresor enligt programmet.
• 2 övernattningar i dubbelrum, 2 i insides dubbelhytt
• 4 frukostar, 2 middagar
• Rundturer i Riga och Tallinn
• Reseledare
• Representant för Hemmets journal vid minst 25 bokningar

Tillägg:
Enkelrumstillägg: 1295: –
Utsideshytt: Från 350:-/hytt
Buffé utresa 375:-, hemresa 375:-
Måltidsdryck

Boka så här:
Ring 031-55 00 00 eller mejla grupp@rolfsbuss.se
www.rolfsbuss.se/info/grupp

Ett samarbete mellan Hemmets Journal och Rolfs Flyg & Buss

Vid bokningen får du övriga resevillkor. Meddela om du har annan nationalitet än svensk.
Vi reserverar oss för eventuella program-, pris-, valuta- och tidtabellsändringar utanför vår kontroll.

Vi följer noggrant UD och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Rese-arrangörerna anpassar sig och gör allt som de kan för att genomföra på absolut säkraste sätt. För er trygghet erbjuder vi möjligheten att kostnads-fritt avboka resan, kontakta Rolfs Flyg & Buss för mer information.

Scroll to Top