AVSLUTAD RESA: Avkopplande långsemester på Costa del Sol

Följ med oss på en tre veckor lång semester i södra Spanien, till den soldränkta andalusiska kusten och populära Fuengirola. Och om du tröttnar på att ligga i solen erbjuder vi ett spännande utflyktsprogram!

Är du intresserad av att åka på denna resa? Kolla årsprogrammet för 2022 eller kontakta Johanna Dahl på 076 545 24 66 för att se om den blir av även i år!

Andalusien tillhör de största och mest ­befolkade regionerna i Spanien. Det trivsamma ­klimatet bidrar till att människor gärna bosätter sig här och har gjort i långa tider. 300 soldagar per år har gett den ­andalusiska kusten smeknamnet Costa del Sol.

Förutom det behagliga ­klimatet med avkopplande sköna dagar, väntar spännande utflykter för dig som vill uppleva mer av regionen. Vi får tillfälle att under tre halvdagsutflykter besöka exempelvis jetsetparadiset Marbella, charmiga Málaga och den vita staden Mijas för att prova vin.

AVSLUTAD RESA: Avkopplande långsemester på Costa del Sol
Den charmiga vita staden Mijas. Här får vi bland annat prova lokalt vin.

Förutom det ingår två heldagsutflykter i resans pris, en dagstur till Sevilla och en till Córdoba. Har du mer upptäckarlust erbjuds det även utflykter som tillägg. Du kan teckna dig för en utflykt till taxfreezonen Gibraltar med de välkända aporna på klippan, en spännande tur till Ronda eller kanske en utflykt till Granada med Alhambra.

Vårt trevliga hotell ligger cirka 200 meter från det azurblå Medelhavet med stranden och strandpromenaden intill. Läget är centralt med närhet till restauranger, barer och shopping. Hotellet har också utomhuspool på takterrassen. Halvpension, med frukost och kvällsmiddag, gör resan fulländad!

AVSLUTAD RESA: Avkopplande långsemester på Costa del Sol
Hamnstaden Málaga är väl värd ett besök. Ytterligare ett av våra utflyktsmål.

Andalusien ­oktober–november 2021

Dag 1

Bussen och vår guide möter på Malagas flygplats och tar oss den korta vägen till Fuengirola, för incheckning på Hotel Fuengirola Park.

Dag 2–21

Vi har tre härliga veckor på oss att koppla av och lära känna den här delen av södra Spanien lite bättre. Vi
låter dagarna gå i sakta mak och njuter av det sköna klimatet. Utflykterna som ingår ligger utspridda under din semester i en perfekt blandning.

En halvdag tillbringar vi i Marbella, en klassisk semesterort med en vacker stadskärna. Gamla stan grundades redan under Romartiden och är än idag präglat av trånga gränder och mysiga torg.

Sevilla är Spaniens fjärde största stad, Andalusiens största och regionens traditionella huvudstad. Vår heldagsutflykt dit är en höjdpunkt. En utflykt går till Málaga, hamnstaden som omringas av vingårdar och vars stadskärna har ett rikt affärsliv.

Gibraltar går att tilläggsboka, missa det inte! Gibraltar tillhör Storbritannien och den engelska prägeln
lyser igenom i staden med Fish and chips-försäljare i varje gathörn. Aporna i parken är charmiga men ouppfostrade. De drar sig inte för att stjäla gotter, så undvik att äta och dricka något i deras närhet.

Även Granada går att tilläggsboka, staden som ligger vid foten av bergskedjan Sierra Nevada. Vid utflykten hinner vi också besöka Alhambra – ett slotts-och borgområde med trädgårdar och palats som anses vara ett av världens främsta arkitektoniska verk. Det finns med på Unescos världsarvslista.

Andalusien tillfredsställer alla behov, vare sig det är kultur, historia eller god mat och dryck. Kanske vill du ta en golfrunda eller hitta på egna aktiviteter? Fråga reseledaren om tips.

Dag 22

Efter tre veckor i solen och värmen vänder vi tillbaka norrut mot det skandinaviska höstvädret med fyllda energidepåer. Troligen med ett löfte om att snart återvända. Det är lätt att förälska sig i Andalusien och det finns mycket kvar att uppleva i denna fantastiska del av Spanien.

AVSLUTAD RESA: Avkopplande långsemester på Costa del Sol
Blomsterprakt i Córdoba. En av våra utflykter går hit.

Resefakta

Resedatum grupp 1:
23 oktober–13 november

Resedatum grupp 2:
30 oktober–20 november

Resedatum grupp 3:
6 november–27 november

Pris: 14 995 kr per person i dubbelrum

I priset ingår:

 • Flyg från Stockholm, Köpenhamn eller Göteborg till Malaga t/r inkl. flygskatt, säkerhets­avgift och transfers
 • 21 nätter med del i dubbelrum på Hotel Fuengirola Park
 • Frukost och middag inklusive vin och vatten, alla dagar
 • Utflykt: Malaga, halvdag
 • Utflykt: Lyxiga Marbella, ­halvdag
 • Utflykt: Den vita staden Mijas med vinprovning, halvdag
 • Utflykt: Córdoba, heldag
 • Utflykt: Sevilla, heldag
 • Svensktalande guide från Scandorama
 • Tillägg:
  Avbeställningsskydd: 6,25% av resans pris genom ERV
  Reseförsäkring som komplement till hemförsäkringen: 745 kr
  Enkelrumstillägg: 4 495 kr
  Extra utflykter: Gibraltar 425 kr, Granada med Alhambra 595 kr, Ronda 425 kr

Boka så här:
Ring 040-600 00 00 eller boka via hemsidan: www.scandorama.se/hemmetsjournal

Nämn att det är en Hemmets Journal-resa vid bokningen

Vid bokningen får du övriga ­resevillkor

Vi reserverar oss för eventuella program-, pris-, valuta- och tidtabellsändringar utanför vår kontroll.

 

Vi följer noggrant UD och Folkhälso­myndighetens rekommendationer. Researrangörerna anpassar
sig och gör allt som de kan för att genomföra på absolut säkraste sätt. För er trygghet erbjuder vi möjligheten att kostnadsfritt avboka resan fram till 75 dagar innan avresa.

Scroll to Top