AVSLUTAD RESA: Följ med på världens vackraste sjöresa – Hurtigruten

Hurtigruten tar oss till platser där turister sällan satt sin fot, med vyer av majestätiska fjordar och dramatiska bergstoppar. Vi färdas längs den ljuvliga 250 mil långa kuststräckan och lägger till i 32 hamnar med korta eller längre uppehåll.

Är du intresserad av att åka på denna resa? Kolla årsprogrammet för 2022 eller kontakta Johanna Dahl på 076 545 24 66 för att se om den blir av även i år!

Atmosfären ombord på Hurtigruten är lugn och informell och man tar dagen som den ­kommer.

Vid fartygets panoramafönster kopplar du av medan MS Kong Harald glider fram på det spegelblanka vattnet. Ombord finns bastu, gym, jacuzzi och ett eget expeditionsteam. Den utsökta ­maten är närproducerad av lokala råvaror från regioner och hamnar vi passerar.

Hurtigruten grundades 1893 och på den tiden var sjövägen enda sättet att nå vissa ställen. Fortfarande idag är vissa svåra eller omöjliga att nå med bil, därför transporteras inte bara passagerare utan också gods på de elva fartyg som trafikerar sträckorna.

Varje dag får vi information via högtalarna om alla sevärdheter så vi inte missar något. Välj bland vårt stora utbud av utflykter eller gör egna upptäckter.

Hurtigruten från ­Kirkenes till Bergen är en klassiker, många återkommer igen och igen för att se de 100 fjordarna och 1 000 fjällen med årstidernas skiftningar, alla med sin särprägel och charm.

400 000 passagerare årligen kan inte ha fel, missa inte denna fantastiska upplevelse!

AVSLUTAD RESA: Följ med på världens vackraste sjöresa – Hurtigruten
Sex dagar och fem nätter tillbringar vi ombord på MS Kong Harald.
Foto: Photo Competition

Hurtigruten 19–25 augusti 2021

Dag 1

Flyg Arlanda/Kastrup–Kirkenes via Oslo med SAS. Transferbussen tar oss till Thon Hotell Kirkenes där middag och övernattning väntar.

Dag 2

Vi går ombord på MS Kong Harald. På eftermiddagen lägger vi till i Vardö, fortsätter längs Varangerhalvön till Båtsfjord och gör ett stopp i Berlevåg.

Dag 3

Vi lägger till i Honningsvåg tidig morgon. På förmiddagen når vi världens nordligaste stad Hammerfest och här finns tid att gå iland och kika i affärer eller besöka Isbjörns-muséet. Under kvällsmiddagen ankommer vi Skjervöy. Sen kväll lägger vi till i Tromsö där vi beger oss till Ishavskatedralen för att lyssna på midnattskonserten (ingår i priset)

Tillvalsutflykter:

 • Frukost på Nordkap.
 • Världens nordligaste stad.
AVSLUTAD RESA: Följ med på världens vackraste sjöresa – Hurtigruten
Ombord kan du njuta i jacuzzin.
Foto: Nina Helland

Dag 4

Vi passerar de spektakulära ögrupperna Lofoten och Vesterålen. Efter lunch lägger vi till i Stokmarknes, där Hurtigrutens museum finns (entré ingår). Fartyget fortsätter genom Raftsundet till Trollfjorden, och om vädret tillåter går fartyget in och vänder. Därefter kommer vi till Svolvaer, huvudorten på Lofoten och snart anlöper vi Stamsund.

Tillvalsutflykter:

 • En smak av Vesterålen.
 • Havsörnssafari.
 • Lofoten till häst.

Dag 5

Tidig väckning för att vi ska få uppleva Helgelandskusten. Vi passerar polcirkeln och i samband med detta sker en reseritual. Innan vi anlöper Sandnessjöen passerar vi Vegaöarna som är upptagna på Unesco:s världsarvslista. “Kaptens middag” på kvällen.

Tillvalsutflykter:

 • Vegaöarna.
 • Det norska laxäventyret.
AVSLUTAD RESA: Följ med på världens vackraste sjöresa – Hurtigruten
Låt dig hänföras av de fantastiska vyerna.
Foto: Kastner Reinhard

Dag 6

Vi når Trondheim, Norges första huvudstad som tidigare kallades för Nidaros. Här fortsätter vi resan och gör ett stopp i Kristiansund och styr sen ut över öppet hav mot Molde, känd som Rosornas stad. Om vi håller oss vakna till midnatt så får se lite av Ålesund.

Tillvalsutflykt:

 • Trondheim med Nidarosdomen.
 • Atlanthavsvägen.
AVSLUTAD RESA: Följ med på världens vackraste sjöresa – Hurtigruten
Ålesund förstördes i en brand 1904 men återuppbyggdes i den då moderna jugendstilen.
Foto: Shutterstock

Dag 7

Innan vi lägger till i Bergen kommer vi att se Nordfjorden nedanför den enorma glaciären Josteldalsbreen och den mäktiga Sognefjorden. Inseglingen till Bergen, staden mellan de sju bergen, är ett synintryck vi sent kommer att glömma. Vi äter vi en god lunchbuffé innan vi lämnar fartyget. Buss med guide tar oss en kort rundtur i Bergen, innan vi beger oss mot flygplatsen.

Resefakta

Avresedag: 19 augusti
Hemkomstdag: 25 augusti
Pris från: 23 490 kr från ­Arlanda. 23 930 kr från Kastrup
Anmälning: Senast den 10 maj 2021
Öppet köp: 15/4 2021

I priset ingår:

 • Flygresa tur och retur inklusive skatter och avgifter.
 • En övernattning i Kirkenes.
 • Kryssning med Hurtigruten Kirkenes–Bergen inklusive 5 övernattningar i dubbel insideshytt.
 • Utflykt “Midnattskonsert i Ishavskatedralen” dag 2
 • Inträde till Hurtigrutens museum i Stokmarknes.
 • Guidning i Kirkenes och Bergen
 • 6 frukostbufféer, 6 lunch bufféer, 5 middagar, enklare middag första kvällen på hotellet.
 • Måltidsdryck
 • Representant från Hemmets Journal
 • Resegaranti från statliga ­resegarantin.

Tillägg per person:
Enkelrum och insideshytt, 5 nätter: 6 370 kr
Fönsterhytt på däck 3 el 5 (begr utsikt), 5 nätter: 4 040kr
Avbeställningsskydd och reseförsäkring

Boka hos www.special-resor.se eller ring 054-18 89 00 eller mejla info@special-resor.se

Vid bokning får du övriga resevillkor.

I resans pris ingår utflykten “Midnattskonsert i Ishavskatedralen”. Vi rekommenderar att förboka övriga utflykter som kan vara av intresse då det är begränsat antal platser. Bokas hos Specialresor senast 60 dagar innan avresa. 

Vi tar rådande situation gällande covid-19 på största allvar och följer noggrant UD och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. För att hålla säkra avstånd till varandra kommer våra resor att genomföras med färre resenärer i resegrupperna. På plats kommer vi att dela in resenärerna i mindre grupper för att enkelt kunna hålla ett säkert avstånd, det gäller vid utflykter och andra sammankomster. Researrangörer anpassar sig och gör allt som de kan för att genomföra på absolut säkraste sätt. För
er trygghet att boka resan med Hurtigruten erbjuder vi öppet köp. Det betyder att ni betalar in anmälningsavgiften och att den återbetalas om ni avbokar senast 15 april 2021.

Scroll to Top