Du behöver
-
4 portioner:
- 300 g spagetti
- 4 vitlöksklyftor
- 1 gul lök
- 1 dl hackad persilja
- 400 g körsbärstomater
- 2 msk olivolja
- 1 påse babyspenat, ca 175 g
- 1 tsk chiliflakes
- 1 citron
- 250 g skalade räkor
- 1 dl riven parmesanost
- salt och peppar
Gör så här
1
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Spara 2 dl av pastavattnet.
2
Skala och hacka vitlök och lök och dela tomaterna. Fräs lök och vitlök i olja. Lägg i tomaterna och fräs en stund till.
3
Rör i spenat, chiliflakes, citronsaft och räkor och värm tills allt är varmt. Häll i pastavattnet.
4
Vänd i pasta och parmesanost och blanda om väl. Krydda med salt och peppar och servera gärna med extra parmesanost.