Het räkpasta med tomat och spenat

Den här läckra räkpastan har god hetta och blir dessutom riktigt krämig om man vänder runt den väl med pastavatten och riven ost.

Du behöver

    4 portioner:
  • 300 g spagetti
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1 dl hackad persilja
  • 400 g körsbärstomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 påse babyspenat, ca 175 g
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 citron
  • 250 g skalade räkor
  • 1 dl riven parmesanost
  • salt och peppar

Gör så här

1

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Spara 2 dl av pastavattnet.

2

Skala och hacka vitlök och lök och dela tomaterna. Fräs lök och vitlök i olja. Lägg i tomaterna och fräs en stund till.

3

Rör i spenat, chiliflakes, citronsaft och räkor och värm tills allt är varmt. Häll i pastavattnet.

4

Vänd i pasta och parmesanost och blanda om väl. Krydda med salt och peppar och servera gärna med extra parmesanost.

Scroll to Top