Du behöver
Blomkålstabbouleh
600 g blomkål
2 msk pressad citronsaft
4 msk olivolja
salt och peppar
2 st tomater
4 st salladslökar
1 kruka basilika hackad
0.5 dl hackad persilja
Tomatsås
2 st tomater
2 dl crème fraîche
1 tsk sambal oelek
1 tsk mald spiskummin
Servering
4 st minutfiléer av kyckling
romansallad
Gör så här
Blomkålstabbouleh: Ta bort det gröna från blomkålen. Dela huvudet i mindre buketter och riv grovt eller mixa i en matberedare.
Blanda blomkålsriv med citronsaft och olivolja. Vänd runt ordentligt. Salta och peppra.
Finhacka tomaterna. Skölj och strimla salladslöken. Blanda med blomkålsblandningen och tillsätt örterna.
Tomatsås: Dela tomaterna och stek på hög värme i olja med snittytan nedåt. De ska bli lite svarta och mjuka. Låt svalna. Hacka dem fint.
Blanda tomathacket med crème fraiche och sambal oelek. Tillsätt kryddorna. Smaka av med salt och peppar.
Servering: Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar och stek ca 3 minuter per sida i olja.
Lägg salladsbladen på ett fat och lägg på tabbouleh och kyckling. Servera tomatsåsen till.