Blomkålstabbouleh med stekt kyckling

Tabboluleh är en libanesisk sallad, här gjord på blomkål istället för bulgur. Servera med snabblagad minutfilé.

4 portioner

Du behöver

Blomkålstabbouleh

600 g blomkål
2 msk pressad citronsaft
4 msk olivolja
salt och peppar
2 tomater
4 salladslökar
1 kruka basilika hackad
0.5 dl hackad persilja

Tomatsås

2 tomater
2 dl crème fraîche
1 tsk sambal oelek
1 tsk mald spiskummin

Servering

4 minutfiléer av kyckling
romansallad

Gör så här

1

Blomkålstabbouleh: Ta bort det gröna från blomkålen. Dela huvudet i mindre buketter och riv grovt eller mixa i en matberedare.

2

Blanda blomkålsriv med citronsaft och olivolja. Vänd runt ordentligt. Salta och peppra.

3

Finhacka tomaterna. Skölj och strimla salladslöken. Blanda med blomkålsblandningen och tillsätt örterna.

4

Tomatsås: Dela tomaterna och stek på hög värme i olja med snittytan nedåt. De ska bli lite svarta och mjuka. Låt svalna. Hacka dem fint.

5

Blanda tomathacket med crème fraiche och sambal oelek. Tillsätt kryddorna. Smaka av med salt och peppar.

6

Servering: Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar och stek ca 3 minuter per sida i olja.

7

Lägg salladsbladen på ett fat och lägg på tabbouleh och kyckling. Servera tomatsåsen till.

Scroll to Top