Smördegspastejer med räkor

Räkpastejerna blir en fin förrätt och kan ätas både varma och kalla. Sambal oelek och västerbottensost sätter ordentligt med smak på de små pajerna.

Du behöver

  • 1 st kyld smördeg
  • 1 st ägg
  • 500 g oskalade räkor

Äggstanning

2 st ägg
1 dl crème fraîche
2 tsk sambal oelek
1 dl riven Västerbottensost
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 msk finhackad dill

Garnering

2 msk finhackad dill
dillvippor
citronskal
ärtskott

Ugn: 200°

Gör så här

1

Rulla ut smördegen plant. Sporra eller skär ut 12 rutor, ca 8,5 cm i diameter. Lägg dem i folieformar.

2

Nagga smördegen med en gaffel. Pensla med uppvispat ägg.

3

Skala räkorna. Ta undan några räkor till garnering och fördela resten i formarna.

4

Äggstanning: Vispa ihop alla ingredienser och häll stanningen över fyllningen.

5

Grädda i ugnens mitt i 15–20 minuter. Lossa pastejerna ur formarna innan de kallnar.

6

Garnering: Blanda resterande räkor med hackad dill och lägg på pastejerna. Toppa med dillvippor, citronskal och ärtskott.

Scroll to Top