4 portioner
Du behöver
- 2 schalottenlökar
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk rapsolja
- 1 röd chili
- 1 citrongräs
- 2 förpackningar kokosmjölk á 400 ml
- 2 dl vatten
- 3 msk fisksås
- 1 msk honung
- 1 tsk sambal oelek
- 2 lime skal + saft
- 3 msk riven ingefära
- 200 g morot
- 1 röd paprika
- 1 pak choi
- 250 g broccoli
- salt
- 400 g lax
- 150 g skalade räkor
- ½ kruka koriander
Gör så här
Skala och hacka all lök. Fräs i olja i en gryta utan att det får färg.
Kärna ur och skiva chilin. Skär av den nedersta biten på citrongräset innan du finhackar det.
Lägg chili och citrongräs i grytan. Tillsätt kokosmjölk, vatten, fisksås, honung, sambal oelek, limeskal och ingefära. Koka upp.
Skala morötterna och skiva dem tunt. Kärna ur och tärna paprikan. Dela pak choien i kvartar. Dela broccolin i mindre buketter.
Lägg grönsakerna i soppan och koka i 5 minuter. Smaka av med salt och limesaft.
Skär fisken i stora tärningar. Tillsätt dem och låt dra under lock ett par minuter. Toppa med räkor och koriander.