Asiatisk fisksoppa med räkor

Med chili, lime, citrongräs och koriander får fisksoppan en doft av Asien. Perfekt vintermat som både värmer och piggar upp med fräscha smaker!

4 portioner

Du behöver

  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk rapsolja
  • 1 röd chili
  • 1 citrongräs
  • 2 förpackningar kokosmjölk á 400 ml
  • 2 dl vatten
  • 3 msk fisksås
  • 1 msk honung
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 lime skal + saft
  • 3 msk riven ingefära
  • 200 g morot
  • 1 röd paprika
  • 1 pak choi
  • 250 g broccoli
  • salt
  • 400 g lax
  • 150 g skalade räkor
  • ½ kruka koriander

Gör så här

1

Skala och hacka all lök. Fräs i olja i en gryta utan att det får färg.

2

Kärna ur och skiva chilin. Skär av den nedersta biten på citrongräset innan du finhackar det.

3

Lägg chili och citrongräs i grytan. Tillsätt kokosmjölk, vatten, fisksås, honung, sambal oelek, limeskal och ingefära. Koka upp.

4

Skala morötterna och skiva dem tunt. Kärna ur och tärna paprikan. Dela pak choien i kvartar. Dela broccolin i mindre buketter.

5

Lägg grönsakerna i soppan och koka i 5 minuter. Smaka av med salt och limesaft.

6

Skär fisken i stora tärningar. Tillsätt dem och låt dra under lock ett par minuter. Toppa med räkor och koriander.

Scroll to Top