Hemlagad müsli

Det här receptet ger 1,5 liter müsli.

Du behöver

  • 5 dl gryn T.ex havregryn, rågflingor
  • 3 dl vetegroddar Eller havre- eller kruskakli
  • 2 dl nötter T.ex mandlar, hasselnötter
  • 2 dl solroskärnor Eller pumpa och melonkärnor
  • 2 dl kokosflingor Kan ersättas med kokoschips
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl flytande honung
  • 2 dl torkad frukt Hacka t.ex aprikoser

Ugn: 175º

Gör så här

1

Häll alla torra ingredienser utom frukten i en bunke. Tillsätt vatten och honung. Krama ihop till ett jämnt smul.

2

Sprid ut smulet på två plåtar med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen 15–20 min, vänd en gång under tiden.

3

Blanda müslin med den torkade frukten och låt svalna. Servera till yoghurt och apelsin och grapefrukt.

Scroll to Top