Du behöver

  • 1 st hel kyckling
  • 1 st röd chili
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 1 st finriven vitlöksklyfta
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk salt
  • 1 st flaska ginger beer

Nudelsallad

200 g glasnudlar
0.5 st gurka i tunna stavar
4 st tunt skivad salladslök
0.5 st knippe tunt skivade rädisor
skivad röd chili
0.5 dl neutral olja
rivet skal av 3 limefrukter
3 msk finriven färsk ingefära
2 msk flytande honung
1 kruka hackad koriander
salt
1 msk rostade sesamfrön

Ugn: 175º

Gör så här

1

Blanda chili, ingefära, vitlök, olja, soja, honung och salt. Gnid in kycklingen med marinaden och lägg i en ugnsform. Häll ginger beer runt kycklingen i formen. Tillaga mitt i ugnen ca 1 timme. Kontrollera att innertemperaturen är 75° där lårbenet är fäst vid kroppen.

2

Tillaga nudlarna enligt anvisningen på förpackningen, spola i kallt vatten och låt rinna av ordentligt. Blanda alla ingredienser till salladen och smaka av med salt. Toppa med sesamfrön.

3

Servera kycklingen med nudelsalladen och skyn från formen. Toppa med lite extra koriander.