12 stycken
Du behöver
- 1 dl strösocker
- 100 g smör
- ½ msk vaniljsocker
- 2 ägg
- 1 dl gräddfil
- 2 ½ dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk mortlade kardemummakärnor
- 150 g vit choklad
- 12 stora hallon
Ugn: 175 º
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175 grader.
2
Vispa smör, vaniljsocker och 1 dl socker mjukt. Tillsätt äggen genom att röra ner ett i taget. Tillsätt gräddfilen.
3
Blanda vetemjöl, kardemumma och bakpulver i en bunke. Blanda ner det i äggsmeten.
4
Hacka chokladen grovt och tillsätt hälften i smeten.
5
Fördela smeten i muffinsformar. Stoppa ner hallonet i smeten och toppa med resterande hackad choklad.
6
Grädda cirka 25 minuter. Kontrollera att muffinsen är klara genom att sticka dem. Stickan ska inte vara kladdig.