Du behöver
- 200 g mörk choklad
- 175 g rumsvarmt smör
- 3 dl strösocker
- 1 dl kakao
- 0.5 dl mörk sirap
- 1 krm salt
- 3 st ägg
- 1.5 dl vetemjöl
- ca 25 After Eight
Servera med
lätt vispad grädde
Gör så här
1
Smält chokladen över vattenbad eller i mikron.
2
Vispa smör och socker poröst. Tillsätt kakao, sirap och salt. Vispa i äggen, ett i taget. Vispa sist ner mjölet och den smälta chokladen.
3
Klä en form som mäter cirka 20×20 centimeter med bakplåtspapper. Häll smeten i formen.
4
Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter i 175 grader. Ta ut formen och låt svalna någon minut.
5
Lägg på After Eight-bitarna så att de täcker kakan. Sätt tillbaka kakan i ugnen cirka 1 minut.
6
Skär kakan i rutor vid servering.