Teriyakilax med gurksallad

Du behöver 3 dl jasminris 1 tsk neutral olja 500 g laxfilé 1 tsk flingsalt 1 dl teriyakisås dressing 2 msk fisksås 1 st lime...

Du behöver

  • 3 dl jasminris
  • 1 tsk neutral olja
  • 500 g laxfilé
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 dl teriyakisås
  • dressing
  • 2 msk fisksås
  • 1 st lime
  • 1 st socker
  • 0.5 msk sesamolja
  • 1 tsk ättiksprit

Sallad

1 st gemsallad
1 st gurka
150 g färska böngroddar
0.5 st röd chili

Gör så här

1

Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Blanda ingredienserna till dressingen.

2

Skiva gurkan tunt, gärna med mandolin. Lägg upp gemsalladen och hälften av gurkan och böngroddarna på ett serveringsfat och lägg resten i dressingen.

3

Hetta upp olja i en stekpanna. Salta och stek laxen till fin färg på båda sidor till en innertemperatur på 52°.

4

Lägg upp på ett serveringsfat och ringla över teriyakisåsen. Servera laxen med ris, grönsaksfat och gurksalladen.

Scroll to Top