Du behöver
- 3 dl jasminris
- 1 tsk neutral olja
- 500 g laxfilé
- 1 tsk flingsalt
- 1 dl teriyakisås
- dressing
- 2 msk fisksås
- 1 st lime
- 1 st socker
- 0.5 msk sesamolja
- 1 tsk ättiksprit
Sallad
1 st gemsallad
1 st gurka
150 g färska böngroddar
0.5 st röd chili
Gör så här
Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Blanda ingredienserna till dressingen.
Skiva gurkan tunt, gärna med mandolin. Lägg upp gemsalladen och hälften av gurkan och böngroddarna på ett serveringsfat och lägg resten i dressingen.
Hetta upp olja i en stekpanna. Salta och stek laxen till fin färg på båda sidor till en innertemperatur på 52°.
Lägg upp på ett serveringsfat och ringla över teriyakisåsen. Servera laxen med ris, grönsaksfat och gurksalladen.