Du behöver
- 200 g färsk grönkål
- vitlöksklyftor
- 500 g pasta
- 1.5 dl olivolja
- 80 g grana padano
- 250 g cocktailtomater
- liten fänkål
Till stekning
olivolja
Gör så här
1
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Lägg ner grönkålen och vitlöksklyftorna och låt koka 2 minuter. Lyft upp allt med en tång och låt rinna av i ett durkslag.
2
Lägg ner pastan i vattnet och låt koka enligt anvisningen på förpackningen. Mixa kål och vitlök slätt med oljan i en matberedare.
3
Rör ner finriven ost och smaka av med salt och peppar. Fräs tomaterna i olja tills de börjar spricka, salta och peppra. Hyvla fänkålen tunt, gärna med mandolin. Vänd gärna runt pastan med grönkålen och servera toppad med fänkål och tomater.