Du behöver

  • 200 g färsk grönkål
  • vitlöksklyftor
  • 500 g pasta
  • 1.5 dl olivolja
  • 80 g grana padano
  • 250 g cocktailtomater
  • liten fänkål

Till stekning

olivolja

Gör så här

1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Lägg ner grönkålen och vitlöksklyftorna och låt koka 2 minuter. Lyft upp allt med en tång och låt rinna av i ett durkslag.

2

Lägg ner pastan i vattnet och låt koka enligt anvisningen på förpackningen. Mixa kål och vitlök slätt med oljan i en matberedare.

3

Rör ner finriven ost och smaka av med salt och peppar. Fräs tomaterna i olja tills de börjar spricka, salta och peppra. Hyvla fänkålen tunt, gärna med mandolin. Vänd gärna runt pastan med grönkålen och servera toppad med fänkål och tomater.