Du behöver
- 1 l vatten
- kycklingbuljongtärningar
- 2 msk fisksås
- stor gul lök
- vitlöksklyftor
- 0.5 dl olivolja
- 2 msk tomatpuré
- 0.5 g saffran
- 2 tsk fänkålsfrön
- 1 tsk chiliflakes
- 4 dl avorioris
- stora tomater
- citron
- strösocker
- olivolja
- 1 burk vita bönor
- flingsalt och svartpeppar
Gör så här
1
Koka upp vatten med buljongtärningar och fisksås. Fräs lök och vitlök mjuk i olja i en kastrull utan att det tar färg. Tillsätt tomatpuré, saffran, fänkålsfrön och chiliflakes.
2
Häll i riset och stek under omrörning någon minut. Häll i buljongen lite i taget och låt koka in i riset. Risotton är klar när riset är mjukt men med tuggig kärna.
3
Det blir godast om det är mycket vätska kvar så den rinner ut i tallriken vid servering. Halvera tomaterna och citronen, doppa snittytorna i socker och stek i het olja tills ytan är knäckigt och lite bränd.
4
Lyft ur citronen ur pannan. Tillsätt bönorna och slunga runt i pannan med tomaterna. Pressa över citronsaft och krydda med salt och peppar. Servera tomat- och bönsalladen till risotton.