Du behöver
- 0.5 kg kokt potatis
- ägg
- 250 g ricotta
- 1 dl crème fraîche
- 1.5 dl finriven parmesan
- 3 msk grön pesto
- 30 g bladpersilja
- pajdeg
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl grahamsmjöl
- 100 g smör
- 2.5 msk kallt vatten
Gör så här
1
Blanda alla torra ingredienser till pajdegen. Tillsätt smör och nyp ihop till en smulig deg. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
2
Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel och låt stå i frysen 10 minuter. Förgrädda mitt i ugnen cirka 15 minuter i 175 grader.
3
Krossa den kokta potatisen grovt med stomp eller riv grovt. Vispa lätt ihop ägg, ricotta, crème fraiche, riven ost, pesto och persilja. Fördela potatisen i pajskalet, salta och häll över äggsmeten.
4
Peta runt lite med en sked så äggsmeten rinner ner ordentligt i potatisen. Grädda pajen mitt i ugnen till fin färg, cirka 40 minuter