Du behöver
- 12 skiva rågbröd
- 6 skiva formfranska
- bordsmargarin
Fyllning 1
300 g frysta tinade gröna ärter
2 st vitlöksklyftor
1 st citron
2 msk rapsolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Fyllning 2
150 g fetaost
0.5 dl crème fraîche
100 g färskost
2 msk finhackad dill
Toppkräm
100 g färskost
0.5 dl crème fraîche
1 st ask finklippt krasse
Kanter och topping
ärtskott
2 st avokados
0.5 st citron
0.5 st cantaloupemelon
jordgubbar
Gör så här
Kantskär brödskivorna och skär kvadrater som är lika stora ur de ljusa och mörka bröden 8-10×8-10 cm stora. Bred ut bordsmargarinet på 6 grova och 6 ljusa.
Skala och finhacka vitlöksklyftorna till fyllning 1. Riv citronskalet och mixa samman samtliga ingredienserna, det går bra med en stavmixer eller en liten matberedare.
Mosa fetaosten med hjälp av en gaffel och blanda samman med färskosten, tillsätt crème fraiche och hackad dill.
Bred ut fyllning nummer 1 på de grova brödskivorna och täck med de ljusa. Bred ut fyllning nummer 2 på de ljusa brödskivorna och täck med de sista mörka brödskivorna.
Blanda samman samtliga ingredienser till toppkrämen och bred ut ovanpå och runt omkring bakelsen. Sätt fast ärtskott runtomkring.
Dela, kärna ur och skiva avokadofrukterna, pressa citronsaft över. Skala, kärna ur och klyfta eller gör kulor med hjälp av ett kuljärn av melonen.
Toppa bakelserna med avokadoskivor, melon och jordgubbar. Garnera med ärtskott eller kryddgrönt.