Du behöver
- 600 g sötpotatis
- 2 msk olivolja
- 1 msk flingsalt
- kalkonbröst
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk nymalen svartpeppar
- 2 msk olivolja
- bönsallad
- 1 burk svarta bönor
- strimlad salladslökar
- 0.5 dl pressad limesaft
- 1 msk honung
- 2 msk olivolja
Servera med
1 kruka hackad koriander
Gör så här
1
Skala och skär sötpotatisen i stora klyftor och lägg på en ugnsplåt. Ringla över olja och salta. Rosta mitt i ugnen cirka 20 minuter, 225 grader.
2
Salta och peppra kalkonbrösten. Hetta upp olja i en stekpanna med lock och bryn på båda sidor. Sänk temperaturen på spisen, stick in en termometer i köttet och lägg på ett lock. Låt eftersteka till en innertemperatur på 70°, cirka 15 minuter. Låt vila på skärbrädan 5 minuter innan köttet skärs upp i skivor.
3
Skölj bönorna och låt rinna av. Blanda alla ingredienser till bönsalladen och strö över den rostade potatisen. Toppa med koriander.