Du behöver
- 100 g smör
- 150 g jordnötssmör rumsvarmt
- 1.5 dl farinsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 st ägg
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Garnering:
75 g ljus choklad
24 st polly
10 g vit choklad
Ugn: 225°
Gör så här
Rör ihop smör, jordnötssmör, farinsocker och vaniljsocker till en smet. Blanda i ägget och sedan mjöl och bakpulver.
Rulla 24 bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till lätt och grädda i ca 10 minuter. Tryck en fördjupning mitt i de nygräddade kakorna när de är varma. Använd skaftet på en träslev. Låt kakorna svalna.
Smält chokladen över vattenbad. Spritsa åtta ben på varje kaka. Lägg en polly i varje kaka. Gör ögon på godisen med hjälp av lite smält vit choklad.
Jordnötskakor är toppengott, förmodligen kommer receptet ursprungligen från USA där man älskar jordnötssmör. Tänk bara på att fråga om det finns jordnötsallergiker om du har gäster.