Spindelkakor

Spindelkakorna har en självklar plats på Halloweenfestens gottebord. Kakorna smakar gott av jordnötssmör och görs lagom kusliga med hjälp av smält choklad och Polly-godis.

Du behöver

  • 100 g smör
  • 150 g jordnötssmör rumsvarmt
  • 1.5 dl farinsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 st ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Garnering:

75 g ljus choklad
24 st polly
10 g vit choklad

Ugn: 225°

Gör så här

1

Rör ihop smör, jordnötssmör, farinsocker och vaniljsocker till en smet. Blanda i ägget och sedan mjöl och bakpulver.

2

Rulla 24 bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till lätt och grädda i ca 10 minuter. Tryck en fördjupning mitt i de nygräddade kakorna när de är varma. Använd skaftet på en träslev. Låt kakorna svalna.

3

Smält chokladen över vattenbad. Spritsa åtta ben på varje kaka. Lägg en polly i varje kaka. Gör ögon på godisen med hjälp av lite smält vit choklad.


Kommentar:
Jordnötskakor är toppengott, förmodligen kommer receptet ursprungligen från USA där man älskar jordnötssmör. Tänk bara på att fråga om det finns jordnötsallergiker om du har gäster.

Scroll to Top