Du behöver
- 1 kg småpotatisar
- 1 dl olivolja + 1 msk smör
- 4 dl smetana
- 1 dl rödlök finhackad
- 100 g rom valfri sort
Till servering:
citronbitar små, utan skal
dillvippor
Gör så här
1
Koka potatisen färdig med skalet på. Krossa med ett jämnt tryck potatisen med baksidan av en kastrull.
2
Sätt ugnen på 225 grader. Häll olivolja och klicka ner smöret i en ugnsfast form. Lägg i de krossade potatisarna. Salta och peppra.
3
Tillaga i ugnen tills de blivit krispiga och gyllene i kanterna. Vänd på potatisen efter 10 minuter. Tillaga sedan i 20-30 minuter.
4
Klicka på Smetana, lök och rom. Dekorera med citron och dill
Små lyxiga munsbitar som med fördel kan avnjutas i ett bett. Absolut godast med färskpotatis, men det har vi ju inte året runt. Då fungerar små delikatesspotatisar perfekt.