Du behöver
- 1 kg högrev benfri
- 175 g rökt sidfläsk i bit
- 2 st gula lökar
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 st röda paprikor
- smör
- salt
- 3 msk chilipulver
- 1 krm kanel
- 2 tsk spiskummin
- 1 msk oregano
- 1 st porter flaska
- 1 msk inlagd jalapeño hackad, valfritt
Gör så här
1
Skär köttet i bitar, 3×3 centimeter. Strimla fläsket. Skala och hacka lök och vitlök. Skär paprikan i små tärningar.
2
Bryn köttet i smör i en stekpanna. Krydda med salt och ställ åt sidan.
3
Fräs fläsk, lök, vitlök och paprika i smör i en gryta utan att det tar färg. Tillsätt kryddorna och låt fräsa med en liten stund. Blanda i köttet.
4
Häll på porter och eventuellt lite vatten, vätskan ska täcka kött och grönsaker.
5
Koka grytan på svag värme under lock cirka 2 timmar. Köttet ska bli väldigt mört, nästan sönderkokt. Rör om då och då.
6
Blanda i jalapeno mot slutet av koktiden, den ger grytan extra sting. Smaka av med salt. Servera med tillbehören.
En mustig och rykande het chili är perfekt att sätta fram på bordet om man blir många. Och precis som med alla köttgrytor – den blir bara bättre av att lagas någon dag i förväg.