Du behöver
- 150 g smör
- 5 dl mjölk
- 50 g jäst
- 0,5 tsk salt
- 1 dl strösocker
- 14 dl vetemjöl ca
Fyllning:
200 g smör
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
4 msk lemon curd
Pensling:
ägg
pärlsocker
Ugn: 250°
Gör så här
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37°. Smula jästen i en skål och häll på degspadet. Rör om tills jästen lösts upp.
Tillsätt salt, socker och mjöl. Arbeta samman till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt i 40 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två bitar. Kavla ut varje till en platta 45×20 cm. Rör ihop smör, florsocker, vaniljsocker och lemon curd och bred på degen.
Rulla ihop från långsidan och skär varje längd i 12 bitar. Ställ bullarna i bullformar och låt jäsa övertäckta i 35 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter.
Degen är lättkavlad. God deg med en härlig fyllning bestående av syrlig smörkräm. Stora fina bullar.
Recept: Kerstin Jonsson