Du behöver

  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl strösocker
  • 14 dl vetemjöl ca

Fyllning:

200 g smör
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
4 msk lemon curd

Pensling:

ägg
pärlsocker

Ugn: 250°

Gör så här

1

Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37°. Smula jästen i en skål och häll på degspadet. Rör om tills jästen lösts upp.

2

Tillsätt salt, socker och mjöl. Arbeta samman till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt i 40 minuter.

3

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två bitar. Kavla ut varje till en platta 45×20 cm. Rör ihop smör, florsocker, vaniljsocker och lemon curd och bred på degen.

4

Rulla ihop från långsidan och skär varje längd i 12 bitar. Ställ bullarna i bullformar och låt jäsa övertäckta i 35 minuter.

5

Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter.


Kommentar:
Degen är lättkavlad. God deg med en härlig fyllning bestående av syrlig smörkräm. Stora fina bullar.

Recept: Kerstin Jonsson