Du behöver

  • 25 g jäst
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk rörsocker
  • 1 tsk vaniljsocker äkta
  • 55 g smör
  • 1 st ägg
  • 1 krm salt
  • 6,5 dl vetemjöl

Fyllning:

0,75 dl jordgubbsmarmelad
30 g vit choklad

Pensling:

ägg
mandelspån

Gör så här

1

Smula jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills den lösts upp. Tillsätt socker, vaniljsocker, smöret i bitar, ägg och salt. Tillsätt mjölet lite i taget. Arbeta degen smidig och låt den jäsa övertäckt i 40 minuter.

2

Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en platta 27×36 cm. Bred över marmelad och strö på riven choklad. Rulla ihop och skär i 20 bitar.

3

Låt bullarna jäsa övertäckta i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på mandelspån. Grädda i 9 minuter.


Kommentar:
Vänliga bullar med marmelad och vit chokladfyllning toppad med mandelspån. Bra recept! Recept: Kjersti Casteryd