Du behöver
- 25 g jäst
- 2 dl mjölk
- 2 msk rörsocker
- 1 tsk vaniljsocker äkta
- 55 g smör
- 1 st ägg
- 1 krm salt
- 6,5 dl vetemjöl
Fyllning:
0,75 dl jordgubbsmarmelad
30 g vit choklad
Pensling:
ägg
mandelspån
Gör så här
Smula jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills den lösts upp. Tillsätt socker, vaniljsocker, smöret i bitar, ägg och salt. Tillsätt mjölet lite i taget. Arbeta degen smidig och låt den jäsa övertäckt i 40 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en platta 27×36 cm. Bred över marmelad och strö på riven choklad. Rulla ihop och skär i 20 bitar.
Låt bullarna jäsa övertäckta i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på mandelspån. Grädda i 9 minuter.
Vänliga bullar med marmelad och vit chokladfyllning toppad med mandelspån. Bra recept! Recept: Kjersti Casteryd