40 stycken
Du behöver
- 4 dl kokosmjölk
- 1 dl mjölk
- 50 g jäst
- 200 g smör
- 1 dl strösocker
- ½ tsk salt
- 1 dl kakao
- ca 13 dl vetemjöl
Fyllning:
40 g smör rumsvarmt
2 dl kokosgrädde
1 dl kakao
1 dl florsocker
2 dl kokosflingor
Garnering:
1 dl mjölk
1 dl strösocker
1 dl vatten
kokosflingor
100 g ljus choklad
Ugn: 225°
Gör så här
Värm kokosmjölk och mjölk till 37°. Smula jästen i en skål och rör ut i mjölken. Tillsätt smöret i bitar, socker, salt, kakao och mjöl. Arbeta degen smidig och blank. Låt degen jäsa övertäckt i 40 minuter.
Rör ihop fyllningen.
Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en stor platta. Bred på fyllningen och vik över halva degen.
Skär i remsor och snurra till knutar. Låt bullarna jäsa övertäckta i 30 minuter.
Pensla bullarna med mjölk och grädda i ca 10 minuter. Koka ihop socker och vatten till en sockerlag. Pensla de nygräddade bullarna med sockerlagen och strö över kokos. Låt bullarna svalna och ringla över smält choklad.