2 längder
Du behöver
- 25 g jäst
- 2 dl mjölk
- 200 g smör
- 2 msk strösocker
- ½ tsk salt
- 6–7 dl vetemjöl
Fyllning:
300 g Nutella
Pensling:
ägg
Garnering:
25 g smält choklad
Ugn: 200°
Gör så här
Smula jästen i en degskål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smöret i bitar, socker, salt och mjöl. Arbeta degen väl i maskin tills den är smidig.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla ut varje till en platta ca 20×30 cm. Bred på Nutella och rulla ihop från den smalaste sidan.
Smörj två brödformar, 1 1/2 l, och lägg gärna bakplåtspapper i botten. Lägg i rullarna med skarven ner. Klipp längderna halvvägs med en sax och vik snibbarna växelvis åt vänster och höger.
Täck formarna med plastfolie och låt jäsa ca 2 timmar. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ca 40 minuter. Ta försiktigt upp längderna ur formarna och grädda dem eventuellt lite utan formarna om de inte känns klara. Ringla smält choklad över de avsvalnade längderna.