Rispytt

Du behöver 1 dl fullkornsris 1.5 dl gröna ärter 2 st ägg salt och peppar 1 msk smör 125 g kotlettbacon champinjoner 1 msk vitlöksklyfta...

Du behöver

  • 1 dl fullkornsris
  • 1.5 dl gröna ärter
  • 2 st ägg
  • salt och peppar
  • 1 msk smör
  • 125 g kotlettbacon
  • champinjoner
  • 1 msk vitlöksklyfta

Sås:

1.5 japansk soja
1 vit sirap

Gör så här

1

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Låt ärterna tina i en skål med vatten.

2

Vispa upp äggen med salt och peppar och stek i en stekpanna med smör till en omelett. Stjälp upp omeletten på en skärbräda och strimla den

3

Skär baconet i bitar och stek det knaprigt. Ta upp baconet och stek skivad svamp i samma panna. Pressa i vitlöken. Blanda i avrunna ärter, bacon och ris och låt allt bli varmt. Strö över strimlad omelett.

4

Sås: Blanda soja och sirap och servera till.

Scroll to Top