Du behöver

  • 200 g smör
  • 1,5 dl florsocker drygt 1½ dl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 st äggula

Maräng:

3 st äggvitor
4 dl florsocker
1,5 tsk vaniljsocker

Gör så här

1

Hacka ihop smör, florsocker, vaniljsocker, bakpulver, mjöl och äggula till en smulig deg. Arbeta ihop den till en deg och låt den vila i kyl i 30 minuter.

2

Maräng: Vispa på låg hastighet äggvitor, florsocker och vaniljsocker i en stor skål över vattenbad tills blandningen har nått 50°. Ta skålen av värmen och vispa på hög hastighet till en fast maräng.

3

Dela degen i två bitar. Kavla ut varje på bakplåtspapper till en platta 35×25 cm. Bred på maräng och rulla ihop från långsidan.

4

Låt rullarna ligga i frysen i 30 minuter. Skär i skivor och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 25 minuter.