Du behöver
- 200 g smör
- 1,5 dl florsocker drygt 1½ dl
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 5 dl vetemjöl
- 1 st äggula
Maräng:
3 st äggvitor
4 dl florsocker
1,5 tsk vaniljsocker
Gör så här
Hacka ihop smör, florsocker, vaniljsocker, bakpulver, mjöl och äggula till en smulig deg. Arbeta ihop den till en deg och låt den vila i kyl i 30 minuter.
Maräng: Vispa på låg hastighet äggvitor, florsocker och vaniljsocker i en stor skål över vattenbad tills blandningen har nått 50°. Ta skålen av värmen och vispa på hög hastighet till en fast maräng.
Dela degen i två bitar. Kavla ut varje på bakplåtspapper till en platta 35×25 cm. Bred på maräng och rulla ihop från långsidan.
Låt rullarna ligga i frysen i 30 minuter. Skär i skivor och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 25 minuter.