Du behöver

  • 50 g jäst
  • 2.5 dl kall mjölk
  • 11.5 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk bakpulver
  • 2 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 200 g smör rumsvarmt

Fyllning:

200 g smör rumsvarmt
3.5 dl florsocker
1.5 msk vaniljsocker

Garnering:

smält smör strösocker

Ugn: 225°

Gör så här

1
Smula jästen i en skål och häll i mjölken. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt mjöl, socker, bakpulver, ägg och salt och arbeta ihop. Tillsätt smöret klickvis. Arbeta degen i maskin i 10 minuter. Låt degen vila i 10 minuter.

2
Fyllning: Rör ihop smör, florsocker och vaniljsocker. Ta upp degen och dela i två bitar. Kavla ut varje till en platta, 30×25 cm. Bred på fyllning och vik den dubbel från långsidan.

3
Skär remsor ca 1 1/2 cm breda och snurra och forma till kringlor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i 1 timme. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.

4
Garnering: Pensla med smält smör och doppa i socker vid servering.