Du behöver
- 3 st ägg
- 3 dl strösocker
- 3.5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker
- 75 g smält smör
- 1.5 dl mjölk
- 100 g mörk choklad
Glasyr:
1 dl vispgrädde
100 g mörk choklad
Ugn: 175°
ca 10 bitar
Gör så här
1
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten tillsammans med smält smör och mjölk. Hacka chokladen och vänd ner i smeten.
2
Häll smeten i en smord och bröad form, 1 1/2 l. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter tills kakan är torr. Låt den svalna.
3
Glasyr: Koka upp grädden. Rör i hackad choklad och låt glasyren svalna något tills den tjocknar. Häll den över kakan.