Du behöver

  • 3 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 75 g smält smör
  • 1.5 dl mjölk
  • 100 g mörk choklad

Glasyr:

1 dl vispgrädde
100 g mörk choklad

Ugn: 175°

ca 10 bitar

Gör så här

1
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten tillsammans med smält smör och mjölk. Hacka chokladen och vänd ner i smeten.

2
Häll smeten i en smord och bröad form, 1 1/2 l. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter tills kakan är torr. Låt den svalna.

3
Glasyr: Koka upp grädden. Rör i hackad choklad och låt glasyren svalna något tills den tjocknar. Häll den över kakan.