Du behöver
- 3 st ägg
- 3 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 0.5 tsk vaniljpulver
- 3 tsk bakpulver
- 1 tsk kanel malen
- 1 tsk kardemumma malen
- 0.5 tsk malen ingefära
- 1 nypa salt
- 1.5 dl solrosolja
- 4.5 dl morötter rivna
Cream Cheese Frosting:
100 g philadelphiaost
60 g smör mjukt
2 dl florsocker
0.5 tsk vaniljpulver
1 st citron rivet skal
Ugn 150?
Gör så här
1
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör ihop med äggsmeten. Tillsätt solrosolja och morötter.
2
Smörj insidan av 6 små burkar med olja och fyll dem till hälften med smet. Tillaga i ugnen i 45–55 minuter. Låt svalna.
3
Cream Cheese Frosting: Vispa ihop ingredienserna till frostingen medan morotskakorna svalnar. När de svalnat kan du toppa dem med frosting.