Du behöver

  • 3 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel malen
  • 1 tsk kardemumma malen
  • 0.5 tsk malen ingefära
  • 1 nypa salt
  • 1.5 dl solrosolja
  • 4.5 dl morötter rivna

Cream Cheese Frosting:

100 g philadelphiaost
60 g smör mjukt
2 dl florsocker
0.5 tsk vaniljpulver
1 st citron rivet skal

Ugn 150?

Gör så här

1
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör ihop med äggsmeten. Tillsätt solrosolja och morötter.

2
Smörj insidan av 6 små burkar med olja och fyll dem till hälften med smet. Tillaga i ugnen i 45–55 minuter. Låt svalna.

3
Cream Cheese Frosting: Vispa ihop ingredienserna till frostingen medan morotskakorna svalnar. När de svalnat kan du toppa dem med frosting.