Du behöver
- 175 g smör
- 3 dl strösocker
- 0.5 dl ljus sirap
- 3 st ägg
- 1.5 dl kakao
- 1.5 dl vetemjöl
Kokostosca:
75 g smör
1.5 dl ljus sirap
0.75 dl vispgrädde
3 dl strösocker
200 g kokosflingor
Ugn: 175°
25 bitar
Gör så här
1
Rör rumsvarmt smör, socker och sirap poröst, gärna med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Blanda i kakao och mjöl. Bred ut smeten i en form, 20×30 cm, med bakplåtspapper i botten.
2
Grädda mitt i ugnen, ca 25 minuter. Kakan ska vara lite kladdig. Låt kakan kallna.
3
Kokostosca: Blanda smör, sirap, grädde och socker i en kastrull och koka upp. Tillsätt kokos och koka upp. Bred toscan över kakan och tillaga i ugnen i 10 minuter. Låt kallna och skär i rutor.