Du behöver

  • 175 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 3 st ägg
  • 1.5 dl kakao
  • 1.5 dl vetemjöl

Kokostosca:

75 g smör
1.5 dl ljus sirap
0.75 dl vispgrädde
3 dl strösocker
200 g kokosflingor

Ugn: 175°

25 bitar

Gör så här

1
Rör rumsvarmt smör, socker och sirap poröst, gärna med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Blanda i kakao och mjöl. Bred ut smeten i en form, 20×30 cm, med bakplåtspapper i botten.

2
Grädda mitt i ugnen, ca 25 minuter. Kakan ska vara lite kladdig. Låt kakan kallna.

3
Kokostosca: Blanda smör, sirap, grädde och socker i en kastrull och koka upp. Tillsätt kokos och koka upp. Bred toscan över kakan och tillaga i ugnen i 10 minuter. Låt kallna och skär i rutor.